Petankkia Tokoinrannassa su 5.5. ka 2.6. klo 14-17

Tokoinranta, Eläintarhantie 8, 00530 Helsinki

Petankia pelataan taas Tokoinrannassa.

Et tarvitse omia kuulia. Keliin sopiva vaatetus ja hyvä mieli riittävät. Tervetuloa!

Mummolaakson pyöräretki su 26.5. klo 12

Kalasatamanpuistikko, Parrulaituri 4, 00540 Helsinki

Lähtöpiste on Kalasatamanpuiston eteläpäädyssä, leikkipaikan kulmalla lähellä Kalasataman metroasemaa. Ennakkotietona reitistä: lähdetään rantareittiä itään päin kohti Ramsinrantaa (n. 15 km), jossa käydään omakustanteisella kahvitauolla. Menomatkalla pysähdytään sopivassa kohdassa opettelemaan pyörän ja ajoasennon säätöjä sekä perusjuttuja ajamisesta. Ajetaan leppoisaa vauhtia, koska sunnuntaisin on paljon väkeä liikkeellä.

Edestakaisen matkan kesto alkuohjeistuksineen ja taukoineen 2-4 tuntia. Palata voi myös sukkelasti Vuosaaren metroasemalta. Hommassa keskeistä on tietysti mukava yhdessäolo, ei minkään suorittaminen. Reittitiedot tarkennetaan lähempänä verkkosivulle ja fb-tapahtumaan.

Pyöräretki tehdään säävarauksella: Ei ajeta, jos kaatamalla sataa. Säätiedotus 26.5. aamulla Mummolaakson Facebook-sivulla. Pyöräretken vetää Hanna, joka on ollut pyörällä päästään kolmen vanhasta.

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille ke 29.5. klo 18

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Kevään päätöksenä paneudutaan Virginia Woolfiin (1882–1941). Woolfin kanonisoitu asema lesbokirjailijana perustuu vahvimmin Orlandoon (Kirjayhtymä 1984, suom. Kirsti Simonsuuri; Orlando: A biography, 1928), jota on sittemmin luettu myös varhaisqueerinä transkirjallisuutena. Pseudoelämäkerta on sekä kirjallisuushistoriallinen satiiri, sukupuoli- ja seksuaalipoliittinen fantasia että rakkauskirje Orlandon alter egolle, aristokraattikirjailija Vita Sackville-Westille. Orlando elää yli 300 vuotta 1600-luvulta kirjoitusvuoteen 1928 vaihtaen välillä sukupuolta. Sally Potterin filmatisoinnissa Orlandon (Tilda Swinton) elämä jatkui elokuvan valmistumisvuoteen 1992 asti.

Ensimmäinen suomennoskokoelma Woolfin kirjeistä on nimetty epäilyttävän tahmaisesti, Nuolen sinua hellästi: Kirjeitä 1900-1909 (Oppian 2020, suom. Tuomas Kilpi). Varhaisessa kirjeenvaihdossa kiinnostaa ennen kaikkea Virginian eroottisiakin sävyjä sisältänyt suhde Violet Dickinsoniin, joka hiipui hänen avioiduttuaan Leonard Woolfin kanssa. Woolfin estoinen ja ambivalentti suhtautuminen seksuaalisuuteen ei tee hänestä helppoa esikuvaa lesbolukijalle. ”Vain naiset herättävät mielikuvitukseni”, Woolf kirjoitti Ethel Smythille 1930 mutta vuonna 1936 vannotti Violet Dickinsonia salaamaan kaikilta heidän kirjeenvaihtonsa ja hävitti kaikki Violetin lähettämät kirjeet.

Lukupiirissä keskusteltavaksi oheislukemistoksi voi lisäksi ottaa vapaavalintaisen Virginia Woolfin oman tekstin lajityypistä riippumatta tai häntä käsittelevän kirjan.

Woolfin tekstit nousevat esiin myös syyskauden aloituskirjassa After Sappho.

Ulkoiluretki Uutelan ulkoilualueella la 8.6. klo 12

kuva: AH

Uutelantie 1, 00990 Helsinki

Kuljemme helppoja ulkoilureittejä kävellen. Tapaaminen klo 12 Kahvila Kampelan luona. Keliin sopiva vaatetus ja omat eväät mukaan. Paistamme makkaraa, jos vain mahdollista. Omat makkarat mukaan.

Retken kesto n. 3 tuntia, vetäjinä Nitta ja Ansku. Tervetuloa mukaan!

Lepakko, Lesbo, Queer - sateenkaarielämää sukupolvesta toiseen ti 11.6. klo 16:30-18

Kirjasto Metso, 1. pohjakerros Kuusi-sali, Pirkankatu 2, 33210 Tampere

Lesbonäkökulmaisen paneelikeskustelun sateenkaarisukupolvista vetää Päivi Sinkkonen. Panelisteina keskustelemassa ovat Heidi Hölsömäki, Maria Ossa, Kajo Rauni, Virve Raittinen ja Lissu Suhonen. Tilaisuus on osa Mansepriden ohjelmaa ja sen järjestävät yhteistyössä Sinuiksi ry:n Tampereen Mummolaakso-ryhmä ja Mummolaakso ry:n Piireissä mukana kaiken ikää –hanke.

Sateenkaariyhteisöllinen toiminta tavoittaa nykyään ihmisiä laajalla ikähaitarilla. Aikaperspektiivi tuo moninaisuuteen oman lisänsä. Millaiset sukupolvikokemukset, poliittiset kamppailut ja yhteisölliset elämykset erottavat eri vuosikymmeninä ulostulleita lhbtq-naisia? Mitä löytyisi lesbisestä aikakapselista 1970- tai 2020-luvulta? Mistä olemme tulossa ja mitä kohti olemme menossa?

Tilaisuudessa on kahvi- ja teetarjoilu. Jos tiedät olevasi tulossa niin tarjoilun ennakoimiseksi ilmoita osallistuminen fb-tapahtumaan tai meilitse info@mummolaakso.fi. Kiitos!

Tila on esteetön. Mustalahdenkadun puolella kirjaston takana parkkipaikalla 2 invapysäköintipaikkaa, parkkipaikalta on ramppi kirjaston pääovelle pääkerrokseen. Helpoin liikuntaesteisen henkilön sisäänpääsy on Hämeenpuiston puolelta pohjakerrokseen. Kuusi-sali on samassa kerroksessa. Ulko-oven vieressä on avauspainike. Kuusi-salissa on käytössä induktiosilmukka. Lisätietoja vahtimestarilta: 040 4871500, vahtimestarit.metso@tampere.fi.

Tykkää ja jaa someessa facebook-tapahtumaa ja Instagram-postausta!

Piireissä mukana kaiken ikää -hanketta rahoittaa EL*C ja EU. Hankkeen sisällöt ovat yksin toteuttajan Mummolaakso ry:n vastuulla, eivätkä välttämättä heijasta EuroCentralAsian Lesbian* Communityn eikä Euroopan unionin näkemyksiä.

Mummolaakso-osasto Hki Pride kulkueessa 29.6.

Senaatintori, 00170 Helsinki

Prideviikkoa vietetään Helsingissä 24.-30.6. teemalla rauha ja toivo. Tuttuun tapaan kulkue lähtenee liikkeelle Senaatintorilta, tarkemmat tiedot saadaan lähempänä.

Mummolaakso on tänäkin vuonna mukana tukemassa Helsinki Pridea ja liputtaa kulkueessa omalla osastollaan, jonka tunnistat keltaisesta banderollistamme. Pridevalmiuteen voi alkaa jo laittautua reittiohjeita ja tarkempia infoja odotellessa. Tule heilumaan mummojen mukana lämmittelynä päivän huipentaville Sherrykahvitansseille!

Pridejä järjestetään syksyyn asti ympäri Suomenniemeä. Tue oman lähialueesi sateenkaaritoimintaa tai ota kesäreissujen kohteeksi useampi pridepitäjä Setan ylläpitämältä 2024 pridelistalta.

Sherrykahvitanssit Bottalla la 29.6. klo 17-23

Bottan juhlasali 2. krs, Museokatu 10, 00100 Helsinki

Helteistä menoa ja aitoa meininkiä luvassa jälleen prideviikon loppunostatuksessa. Päivätanssien kuumotuksen loihtivat Dj Hani, karaoke-guru Minnis ja yhteisen hauskanpidon hurmos.

Alkuillasta tanssitaan paritanssien. Karaoke alkaa 3. kerroksen klubihuoneessa klo 18. Rauhallisemman miljöön keskusteluun ja tutustumiseen tarjoaa Snellman-kabinetti juhlasalin takana. Juhlan perinteikäs aloitusjuoma jo vuodesta 1994 on sherry & kahvi.

Liput 12/17€ paikan päältä kortilla tai käteisellä + eteispalvelumaksu. Alennus Mummolaaksojen ja muiden Setan jäsenjärjestöjen jäsenkortilla. Bileet on kaikille +18 v. lbtq-naisille ja lesbouden omakseen kokeville.

Esteettömyys juhlakerroksessa: Pääovella on kaksi porrasta, johon henkilökunta asettaa irralliset teleskooppirampit. 1. kerroksesta pääsee juhlakerrokseen lavahissillä pyörätuolin kanssa tai penkillä istuen. Hissin kantokyky 250 kg, tuolin 130 kg. Esteetön wc on 1. krs aulassa. Kuvallinen info löytyy täältä.

Seuraa tiedotusta myös Mummolaakson somekanavilla ja kutsu siskot mukaan: facebook-tapahtuma | instagram.

Jäsenenä pysyt kuulolla Mummojen menoista

Jäsenmaksun maksamalla saat alennusta koko vuoden bileistä, teatterivierailujen lipuista, retkien osallistumismaksuista ja muista mieltäkohottavista tapahtumista. Ja jäsentiedotteen meilitse pdf:nä, joten olet aina ajan tasalla tulevista tilaisuuksista.

Liity jäseneksi tai uusi jäsenyytesi liittymislomakkeella.

Jäsenmaksut 2024

  • perusjäsenmaksu 30 €
  • pienituloiset 20 €
  • kannatusjäsenmaksu 100 €

Ilmoita osoitteenmuutoksesta info@mummolaakso.fi.

Lue lisää!

 ___________________