Varttuneemman väen Pride-päivä pe 2.8. klo 10-15

Kumppanuuskeskus, 2. krs, Kansankatu 53, 90100 Oulu

Kaksiosainen teemapäivä on osa Oulu Priden ohjelmaa ja sen järjestävät yhteistyössä Mummolaakso ry:n Piireissä mukana kaiken ikää –hanke, Sateenkaariseniorit ry, Transfeminiinit ry, Vanhustyön keskusliiton Sateenkaariseniorit näkyväksi -hanke ja Luckan Uleåborg. Tila on esteetön.

Ohjelma

klo 10.00-11.30 Tietoisku sote-ammattilaisille

Tietoisku sote-ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään ikääntyneitä. Näkökulmia sateenkaarivähemmistössä ikääntymiseen, tutkimustietoa aiheesta sekä järjestäjien tarjoamien toimintojen esittelyt. Osallistuminen paikan päällä tai etänä Teamsin välityksellä. Kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen ammattilaisten tietoiskuun tästä.

klo 13-15 Ookko nää meikäläisiä?

Prideviikon tapaamisessa keskustelua varttuneemman väen kesken sateenkaariasioista ja -elämästä Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla, toiveista alueen sateenkaaritoiminnalle ja järjestäjien toimintojen esittelyt aikuisemmille lhbtq-ihmisille keski-ikäisistä senioreihin.

Toiminnastaan ovat kertomassa Mummolaakson lisäksi Sateenkaariseniorit näkyviksi -hanke, Sateenkaariseniorit ry, Transfeminiinit ry ja Luckan Uleåborg.

Tervetuloa tutustumaan ja verkostoitumaan, keskustelemaan prideviikon tunnelmista ja vaihtamaan ajatuksia ikä- ja sukupolvikysymyksistä!

Osallistuminen paikan päällä. Tarjolla on kahvia, teetä + pientä purtavaa.

Jaa kutsua facebookissa ja instagramissa .

Piireissä mukana kaiken ikää -hanketta rahoittaa EL*C ja EU. Hankkeen sisällöt ovat yksin toteuttajan Mummolaakso ry:n vastuulla, eivätkä välttämättä heijasta EuroCentralAsian Lesbian* Communityn eikä Euroopan unionin näkemyksiä.

Porvoon kaupunginkirjaston ryhmätila, Papinkatu 20, 06100 Porvoo

Mummolaakso ja Porvoon pittoreskit maisemat pridetunnelmissa - sykähdyttävä yhdistelmä!

Tapaamisessa kurkistetaan parhaita vuosiaan viettävän kolmekymppisen Mummolaakson tekemisiin ennen ja nyt. Yhdistyksen agendalla on aktivismia ja juhlintaa lesbisellä fokuksella, kehittäviä kohtaamisia, elämyksellistä yhdessä tekemistä, tiukkaa asiaa ja tietenkin hyvä ikääntyminen.

Katsauksen jälkeen vapaata ajatustenvaihtoa omista painopisteistä sateenkaariyhteisön jäsenenä. Mikä sytyttää sapfisessa kulttuurissa ja seuraelämässä? Mikä oli tärkeää ennen, mikä motivoi nyt tai kutsuu tulevaisuudessa? Mikä meno Porvoossa?

Mummolaakson matkasaarnaajana Piireissä mukana kaiken ikää -hankkeen vetäjä Virva Hepolampi. Tervetuloa tutustumaan ilman ikärajaa, olitpa sitten pesunkestävä lesbo tai hengessä mukana muulla sateenkaarevalla identiteetillä! Tarjolla kahvia ja teetä.

Piireissä mukana kaiken ikää -hanketta rahoittaa EuroCentralAsian Lesbian* Community ja Euroopan unioni. Hankkeen sisällöt ovat yksin toteuttajan Mummolaakso ry:n vastuulla, eivätkä ne välttämättä heijasta EuroCentralAsian Lesbian* Communityn eikä Euroopan unionin näkemyksiä.

Kirjallinen kello kuuden tee lukulepakoille to 5.9. klo 18

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Kanonisoidut runoilijat uusin silmin. Myyteistä ammentaen sekä niitä purkaen.

Selby Wynn Schwartz: After Sappho (Galley Beggar Press 2022) on rehevä, runollinen ja humoristinen ylistyslaulu varhaisten sapfisten naiskirjailijoiden ja –taiteilijoiden jatkumolle. Sapfon fragmentaarisina säilyneet runot ja elämä naisten piirissä tarjosivat sytykkeen näille edelläkävijöille. Ja myös Schwartzin itsetietoiselle ratkaisulle tehdä vastaavasti oikeutta häivytetylle lesbiselle historialle keskittämällä spekulatiivisessa biografiassaan katseen vain naistenvälisiin suhteisiin, niiden luoviin hedelmiin ja kapinalliseen me-henkeen.

Teos häivyttää rajaa fiktiivisen ja tutkimuskirjallisuuden välillä ja haastaa historiankirjoituksen lineaarisuuden. After Sappho puhuttelee lyhyillä, intensiivisillä kappaleillaan, poleemisella huumorillaan, me-kertojaäänellään, lukuisten lesbisten uranuurtajien näkemyksellisyydellä. Kriitikoiden suitsuttama kirja oli Booker-palkintoehdokkaana. Varaudu googlaamaan ja paneutumaan Schwartzin kiehtovien elämäntarinoiden mittavaan lähdeaineistoon!

Kotimaassa sapfista inspiraatiota on haettu ja löydetty Edith Södergranin runoilmaisua ja naiskuvaa uudistaneesta tuotannosta sekä sisarrakkauden kaipuusta. Niinpä otamme eurooppalaisten sapfisten modernistien rinnalle kotimaisen johtotähtemme tuoreen elämäkerran, Agneta Rahikaisen Edith Södergran: Elämä (Kustantamo S&S, suom. Jaana Nikula. alkut. Edith Södergran: Stjärnfångerskan, Schildts & Söderströms 2023). Ansioituneen Södergran-tutkijan uusin teos perustuu laajempaan elämäkertaan Edith: Runoilijan elämä ja myytti (2014) tarjoten tiiviimmän johdatuksen runoilijan keskeisiin vaiheisiin.

Facebook-tapahtuma.

Jäsenenä pysyt kuulolla Mummojen menoista

Jäsenmaksun maksamalla saat alennusta koko vuoden bileistä, teatterivierailujen lipuista, retkien osallistumismaksuista ja muista mieltäkohottavista tapahtumista. Ja jäsentiedotteen meilitse pdf:nä, joten olet aina ajan tasalla tulevista tilaisuuksista.

Liity jäseneksi tai uusi jäsenyytesi liittymislomakkeella.

Jäsenmaksut 2024

  • perusjäsenmaksu 30 €
  • pienituloiset 20 €
  • kannatusjäsenmaksu 100 €

Ilmoita osoitteenmuutoksesta info@mummolaakso.fi.

Lue lisää!

 ___________________