Teatterivierailu Jeanne D'Arcin housut la 15.4. klo 13

Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28-32, 33200 Tampere

Noitia ja politiikkaa!

1431: Juhlittu sotasankari poltetaan roviolla: ”En suostu käyttämään hametta!”
2003: Pääministeri eroaa ryvetyttyään Irak-vuoto -kohussa!
2006: Raaka surma Ulvilassa – mies murhattu, vaimoa epäillään!

Jeanne d’Arcin housut on esitys oikeudesta, totuudesta ja vallasta. Se on komedia siitä, miten totuuksia rakennetaan. Se on musiikkia ja huumoria, noitia ja politiikkaa, mediamylläkkää ja myöhäiskeskiaikaa! Miten käy totuuden, kun julkisuus toimii tuomarina?

Erinomaiset arvostelut saanut näytelmä kietoo yhteen kolme skandaalia, joissa ”nainen on pukeutunut miehen vaatteisiin”. Ja lukemattoman määrän rooleja seitsemälle esiintyjälle.

Esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Linda Wallgren (s. 1988) on useasti tarttunut klassikoihin ja ohjannut niitä vahvoina uudelleen tulkintoina. Wallgrenia kiinnostavat rakenteet, erityisesti sukupuoleen, patriarkaaliseen perhejärjestelmään ja pienyhteisöön sidotut elämismallit.

Musiikin sävellys ja säestys: Petra Poutanen.
Rooleissa: Inke Koskinen, Samuli Muje, Jyrki Mänttäri, Miia Selin, Sofia Smeds, Pyry Äikää, Petra Poutanen.

Liput 30€ Mummolaakson jäseniltä ja 40€ muilta. Sitova ilmoittautuminen yhteystietojan kanssa info@mummolaakso.fi ja maksu 14.3. mennessä Mummiksen tilille Ålandsbanken FI16 6601 0001 1859 82. Kysele kimppakyytejä facebook-ryhmässä.

Kahvi-illat lukulepakoille ti 25.4. ja ke 31.5. klo 18

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki

Lukulepakkojen listalla on vielä ilmestymättömiä kirjoja, joista kannattaa laittaa varaukset kirjastoon saman tien.

Huhtikuussa keskustellaan venäläisen runoilija Oksana Vasjakinan autofiktiivisestä esikoisromaanista Haava, jonka suomennos ilmestyy Otavalta helmikuussa. Teos on yksi Venäjän joulukuussa voimaan astuneen lgbt-propagandalain perusteella kirjastosta hävitettäväksi määrätyistä kirjoista.

Toisena tekstinä on viime syksynä ilmestynyt Rakkaudella, Tove. Ville Eerolan kirjoittama tositapahtumiin perustuva romaani kertoo Tove Janssonin ja Eva Konikoffin ystävyydestä, taiteesta ja elämän ehdoista.

facebook-tapahtuma

Into kustannus julkaisee huhtikuussa ensimmäisen osan Jonimatti Joutsijärven kirjoittamasta Mirkka Rekolan elämäkerrasta: Mirkka Rekola – Elämä joka ei koskaan tule kokonaan esiin I. Tähän tutustutaan tuoreeltaan toukokuun lopussa. Toukokuun toinen kirja valitaan kevään aikana.

Keväthumua kellaribaarissa la 29.4. klo 18-01

Ravintola Laulu, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

Mummistanssit vanhaan kunnon kellarityyliin.

Laskeudu portaat Kampin perinteikkääseen lepakkoluolaan ja virittäydy kevätkunnon kohotukseen tanssilattialla. DJ Lailis tahdittaa illan tunnelmia.

Liput 12/17€ (kortti tai käteinen) ja eteispalvelumaksu 3€. Alennus Mummolaaksojen ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenkortilla.

Bileet ovat kaikille yli 18 v. naisille.