Pop-up kylttitalkoot ti 25.6. klo 14-18

Merikannontie 3 A, 00260 Helsinki

Tehdään yhdessä Pride-kulkueeseen kylttejä.

Mummolaakso on varannut kylttipohjat, värit ja muut härpäkkeet. Lisäksi askartelijoille on tarjolla kahvia/teetä avec sekä merimaisema.

Talkoisiin voi osallistua vapaalla aikataululla iltapäivästä iltaan asti. Osallistumisesta voi ilmoittaa facebook-tapahtumassa.

Seurasaari, 00250 Helsinki

Kesäpäivän viettoa hyvässä seurassa. Ulkoilua, petankkia, grillausta. Kokoonnumme ennen Seurasaaren siltaa olevan jäätelökioskin edustalla. Jos tulet myöhemmin, löydät meidän Kyykkäkentältä.

Klo 16 alkaa reipas kävelyretki Seurasaaren sillan saarenpuoleisessa päästä Mieritzin kahvihuoneelta jatkuen kirkkoveneiden kautta saaren ympäri. Kyykkäkentällä voidaan pelata pentankia, Mummolaakson alkuvuosien suosikkipeliä. Paikalla myös mahdollisuus nautiskella omia eväitä ja grillailla.

Seurasaareen kulkee keskustasta bussi 24.

Mummolaakso-osasto Hki Pride kulkueessa 29.6.

Senaatintori, 00170 Helsinki

Prideviikkoa vietetään Helsingissä 24.-30.6. teemalla rauha ja toivo. Tuttuun tapaan kulkue lähtenee liikkeelle Senaatintorilta, tarkemmat tiedot saadaan lähempänä.

Mummolaakso on tänäkin vuonna mukana tukemassa Helsinki Pridea ja liputtaa kulkueessa omalla osastollaan, jonka tunnistat keltaisesta banderollistamme. Pridevalmiuteen voi alkaa jo laittautua reittiohjeita ja tarkempia infoja odotellessa. Tule heilumaan mummojen mukana lämmittelynä päivän huipentaville Sherrykahvitansseille!

Pridejä järjestetään syksyyn asti ympäri Suomenniemeä. Tue oman lähialueesi sateenkaaritoimintaa tai ota kesäreissujen kohteeksi useampi pridepitäjä Setan ylläpitämältä 2024 pridelistalta.

Sherrykahvitanssit Bottalla la 29.6. klo 17-23

Bottan juhlasali 2. krs, Museokatu 10, 00100 Helsinki

Helteistä menoa ja aitoa meininkiä luvassa jälleen prideviikon loppunostatuksessa. Päivätanssien kuumotuksen loihtivat Dj Hani, karaoke-guru Minnis ja yhteisen hauskanpidon hurmos.

Alkuillasta tanssitaan paritanssien. Karaoke alkaa 3. kerroksen klubihuoneessa klo 18. Rauhallisemman miljöön keskusteluun ja tutustumiseen tarjoaa Snellman-kabinetti juhlasalin takana. Juhlan perinteikäs aloitusjuoma jo vuodesta 1994 on sherry & kahvi.

Liput 12/17€ paikan päältä kortilla tai käteisellä + eteispalvelumaksu. Alennus Mummolaaksojen ja muiden Setan jäsenjärjestöjen jäsenkortilla. Bileet on kaikille +18 v. lbtq-naisille ja lesbouden omakseen kokeville.

Esteettömyys juhlakerroksessa: Pääovella on kaksi porrasta, johon henkilökunta asettaa irralliset teleskooppirampit. 1. kerroksesta pääsee juhlakerrokseen lavahissillä pyörätuolin kanssa tai penkillä istuen. Hissin kantokyky 250 kg, tuolin 130 kg. Esteetön wc on 1. krs aulassa. Kuvallinen info löytyy täältä.

Seuraa tiedotusta myös Mummolaakson somekanavilla ja kutsu siskot mukaan: facebook-tapahtuma | instagram.

Varttuneemman väen Pride-päivä pe 2.8. klo 10-15

Kumppanuuskeskus, 2. krs, Kansankatu 53, 90100 Oulu

Kaksiosainen teemapäivä on osa Oulu Priden ohjelmaa ja sen järjestävät yhteistyössä Mummolaakso ry:n Piireissä mukana kaiken ikää –hanke, Sateenkaariseniorit ry, Transfeminiinit ry ja Vanhustyön keskusliiton Sateenkaariseniorit näkyväksi -hanke. Tila on esteetön.

Ohjelma

klo 10.00-11.30 Tietoisku ammattilaisille

Asiaa sateenkaari-ikääntymisestä ja tietoa teemapäivän järjestäjien toiminnasta sote-alan ammattilaisille, palveluntarjoajille ja muille kiinnostuneille. Osallistua voi paikan päällä tai etänä Teamsilla. Kahvitarjoilu. Ennakkoilmoittaudu (linkki tulossa!).

klo 13-15 Ookko nää meikäläisiä?

Sateenkaariyhteisöllinen tapaaminen, jossa kuulet mitä neljässä järjestäjäyhdistyksessä ja -hankkeessa tapahtuu ja millä toimintaidealla.

Lyhyiden esittelyjen jälkeen keskustelua ja kokemustenvaihtoa aikuisväen sateenkaarielämästä, queer-kulttuurista ja lhbtq-näkyvyydestä Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla oman viiteryhmän näkökulmasta. Osallistujamäärän mukaan joko yhdessä tai ryhmäytyen tutustutaan ja verkostoidutaan, keskustellaan prideviikon tunnelmista ja kiinnostuksenkohteista sateenkaaritoiminnan piirissä.

Osallistuminen vain paikan päällä. Tarjolla kahvia/teetä + pientä purtavaa.

Piireissä mukana kaiken ikää -hanketta rahoittaa EL*C ja EU. Hankkeen sisällöt ovat yksin toteuttajan Mummolaakso ry:n vastuulla, eivätkä välttämättä heijasta EuroCentralAsian Lesbian* Communityn eikä Euroopan unionin näkemyksiä.

Porvoon kaupunginkirjaston ryhmätila, Papinkatu 20, 06100 Porvoo

Mummolaakso ja Porvoon pittoreskit maisemat pridetunnelmissa - sykähdyttävä yhdistelmä!

Tapaamisessa kurkistetaan parhaita vuosiaan viettävän kolmekymppisen Mummolaakson tekemisiin ennen ja nyt. Yhdistyksen agendalla on aktivismia ja juhlintaa lesbisellä fokuksella, kehittäviä kohtaamisia, elämyksellistä yhdessä tekemistä, tiukkaa asiaa ja tietenkin hyvä ikääntyminen.

Katsauksen jälkeen vapaata ajatustenvaihtoa omista painopisteistä sateenkaariyhteisön jäsenenä. Mikä sytyttää sapfisessa kulttuurissa ja seuraelämässä? Mikä oli tärkeää ennen, mikä motivoi nyt tai kutsuu tulevaisuudessa? Mikä meno Porvoossa?

Mummolaakson matkasaarnaajana Piireissä mukana kaiken ikää -hankkeen vetäjä Virva Hepolampi. Tervetuloa tutustumaan ilman ikärajaa, olitpa sitten pesunkestävä lesbo tai hengessä mukana muulla sateenkaarevalla identiteetillä!

Piireissä mukana kaiken ikää -hanketta rahoittaa EuroCentralAsian Lesbian* Community ja Euroopan unioni. Hankkeen sisällöt ovat yksin toteuttajan Mummolaakso ry:n vastuulla, eivätkä ne välttämättä heijasta EuroCentralAsian Lesbian* Communityn eikä Euroopan unionin näkemyksiä.

Kirjallinen kello kuuden tee lukulepakoille to 5.9. klo 18

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Kanonisoidut runoilijat uusin silmin. Myyteistä ammentaen sekä niitä purkaen.

Selby Wynn Schwartz: After Sappho (Galley Beggar Press 2022) on rehevä, runollinen ja humoristinen ylistyslaulu varhaisten sapfisten naiskirjailijoiden ja –taiteilijoiden jatkumolle. Sapfon fragmentaarisina säilyneet runot ja elämä naisten piirissä tarjosivat sytykkeen näille edelläkävijöille. Ja myös Schwartzin itsetietoiselle ratkaisulle tehdä vastaavasti oikeutta häivytetylle lesbiselle historialle keskittämällä spekulatiivisessa biografiassaan katseen vain naistenvälisiin suhteisiin, niiden luoviin hedelmiin ja kapinalliseen me-henkeen.

Teos häivyttää rajaa fiktiivisen ja tutkimuskirjallisuuden välillä ja haastaa historiankirjoituksen lineaarisuuden. After Sappho puhuttelee lyhyillä, intensiivisillä kappaleillaan, poleemisella huumorillaan, me-kertojaäänellään, lukuisten lesbisten uranuurtajien näkemyksellisyydellä. Kriitikoiden suitsuttama kirja oli Booker-palkintoehdokkaana. Varaudu googlaamaan ja paneutumaan Schwartzin kiehtovien elämäntarinoiden mittavaan lähdeaineistoon!

Kotimaassa sapfista inspiraatiota on haettu ja löydetty Edith Södergranin runoilmaisua ja naiskuvaa uudistaneesta tuotannosta sekä sisarrakkauden kaipuusta. Niinpä otamme eurooppalaisten sapfisten modernistien rinnalle kotimaisen johtotähtemme tuoreen elämäkerran, Agneta Rahikaisen Edith Södergran: Elämä (Kustantamo S&S, suom. Jaana Nikula. alkut. Edith Södergran: Stjärnfångerskan, Schildts & Söderströms 2023). Ansioituneen Södergran-tutkijan uusin teos perustuu laajempaan elämäkertaan Edith: Runoilijan elämä ja myytti (2014) tarjoten tiiviimmän johdatuksen runoilijan keskeisiin vaiheisiin.

 

 

Jäsenenä pysyt kuulolla Mummojen menoista

Jäsenmaksun maksamalla saat alennusta koko vuoden bileistä, teatterivierailujen lipuista, retkien osallistumismaksuista ja muista mieltäkohottavista tapahtumista. Ja jäsentiedotteen meilitse pdf:nä, joten olet aina ajan tasalla tulevista tilaisuuksista.

Liity jäseneksi tai uusi jäsenyytesi liittymislomakkeella.

Jäsenmaksut 2024

  • perusjäsenmaksu 30 €
  • pienituloiset 20 €
  • kannatusjäsenmaksu 100 €

Ilmoita osoitteenmuutoksesta info@mummolaakso.fi.

Lue lisää!

 ___________________