Uutisarkistopoiminto:

Teatterivierailu: Kalasatama 8.3.2024

 

Vikaisuudesta lesboriemuun ja mielenterveydestä hullussa maailmassa.

Ryhmäteatteri, Helsinginkatu 25, 00510 Helsinki

Salla Viikan käsikirjoittama ja Sini Pesosen ohjaama näytelmä pohjautuu Tuuve Aron räväkkään ja poleemiseen autofiktiiviseen romaaniin Kalasatama.

Aro hehkuttaa lesboidentitettiä ja 1990-luvun lesboyhteisöön kuulumista "vähemmistöriemun" kokemuksena, niiden tarjoamaa mahdollisuutta vapautua heteroseksuaalisuuden oravanpyörästä ja ydinperheodotuksista, olla erilainen. Mielenterveysongelmat ja niiden hoito ajavat minäkertojan kriisiin, mutta niiden taustalla ei ole seksuaalivähemmistöön kuuluminen, Aro on virkistävästi totaalioppositiossa kliseisten lesbouden uhritarinoiden suhteen.

Näytelmän esittelyteksti taas kertoo olevansa "pillerinmakuinen ja tragkoominen (nostalgia)trippi lokeroista ja kaapeista vapauteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin" mikä kalskahtaa u-käännökseltä takaisin uhritarinoiden suuntaan ja sote-alueiden strategiatyön kauniisiin visioihin. Mutta mielenkiinnolla odotamme millaisen version Ryhmäteatteri suorasukaisesta lähtötekstistä tuo näyttämölle!

Rooleissa Joanna Haartti, Markku Haussila, Heli Hyttinen, Santtu Karvonen ja Minna Suuronen.

Liput jäsenille 21€, ei-jäsenet 26€. Huom! Varaa ja maksa lippusi viimeistään 30.1. Liput 21€ Mummolaakson jäseniltä ja 26€ muilta. Sitova ilmoittautuminen (info@mummolaakso.fi), maksa vahvistuksen saatuasi Mummolaakson tilille FI16 6601 0001 1859 82, kiitos!