Uutisarkistopoiminto:

Teatterivierailu Minä valitsin sinut -esitykseen la 19.11.2022

Romaanin näytelmäsovitus yllättävistä rakkauksista, identiteettihämmennyksestä ja parisuhteesta 2000-luvun Helsingissä.

Helsingin kaupunginteatteri, Eläintarhantie 5, 00530 Helsinki

Hoasin solukämppä viskaa yhteen kaksi hyvin erilaista nuorta naista: Elisa on ulkoisesti hillitty, juuri maalta kaupunkiin muuttanut kauppatieteiden opiskelija ja Saara karismaattinen, boheemi kirjallisuuden opiskelija. Vastoin odotuksia naiset rakastuvat toisiinsa. Kaksitoista vuotta myöhemmin heillä on pieni poika ja asuntolaina. Sitten Saara rakastuu taas.

Kun Saara ja Elisa rakastuvat yllättäen toisiinsa, eletään 2000-luvun alkua, ja he joutuvat miettimään, mitä muut heidän suhteestaan ajattelevat. Mutta vuodet kuluvat, parisuhde vaihtuu perheeksi ja jossain vaiheessa ulkoapäin tuleva painekin hellittää. Näytelmän keskiössä on kahden erilaisen ihmisen pitkä parisuhde. Elisa on perinteinen, maalta kotoisin ja vahvasti kiinni vanhemmissaan. Saara on räväkkä kaupunkilainen, joka ei aina muista kohdella läheisiään reilusti. Esiin nousevat myös vanhemmuuteen ja perhearkeen liittyvät kysymykset.

Näytelmä perustuu Laura Lehtolan samannimiseen romaaniin, jonka hän on dramatisoinut ja kirjoittanut näytelmäksi yhdessä ohjaaja Milja Sarkolan kanssa.

Liput 29 € Mummolaakson jäseniltä ja 39 € muilta. Sitova ilmoittautuminen sekä maksu Mummolaakson tilille 18.10. mennessä: info@mummolaakso.fi ja FI16 6601 0001 1859 82