Uutisarkistopoiminto:

Teatterivierailu Själarnas ö - Sielujen saari -esitykseen la 15.10.2022

 

Synkkämaineisen saaren naisista kertovan romaanin näyttämösovitus.

 

Svenska Teatern, Pohjoisesplanadi 2, 00130 Helsinki

”Ulkosaariston uloimmalla laidalla on pieni saari. Tuuli pyyhkii saaren yli kovalla kädellä, yrittää vangita sen ja paiskata sen kauemmas merelle. Saari kuitenkin pysyy tiukasti paikallaan, siinä missä se on aina ollut...”

Själarnas ö on koskettava draama pimeydestä ja valosta - sekä lähimmäisenä olemisesta. Näytelmä perustuu Johanna Holmströmin samannimiseen menestysromaaniin, jonka sai inspiraationsa Jutta Ahlbeck-Rehnsin väitöskirjasta. Tarina sijoittuu Turunmaan saaristoon, Seilin saaressa olevaan mielisairaalaan, jonne lähetetään eri-ikäisiä, erilaisista taustoista tulevia ja erilaisia diagnooseja saaneita naisia. Vain harva heistä lähtee koskaan saarelta. Sairaalan arkea leimaavat kaipaus ja suru, mutta myös yhteishenki, ystävyys ja elämänhalu.

”Nämä onnettomat sielut laulavat lujasti ja koko sydämestään. Laulun yltyessä kovimmilleen tuntuu kuin kaikkien äänet sulautuisivat yhteen.”

Esitys on ruotsinkielinen suomenkielisine tekstityksineen. Huom! Ruotsinkielinen teosesittely alkaa lämpiössä klo 15:20 ja esityksen jälkeen voi jäädä keskusteluun.

Liput 38 € Mummolaakson jäseniltä ja 48 € muilta. Sitova ilmoittautuminen sekä maksu Mummolaakson tilille 13.9. mennessä: info@mummolaakso.fi ja FI16 6601 0001 1859 82.