Telia 5G areena, Urheilukatu 5, 00250 Helsinki

Lähde mukaan kannustamaan Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmarit voittoon MM2019-karsintaottelussa Suomi-Israel. Mummolaakso on saanut vapaalippuja, joten nyt joukolla ilmaiseksi nauttimaan viihdyttävästä matsista innokkaassa seurassa!

Ilmoittautumiset tekstiviestillä Annelille, puh. 050-435 1845.
 

Kanneltalon teatterisali, Klaneettitie 5, 00420 Helsinki

Helsingin Gayteatteri on luonut sateenkaaren kaikissa väreissä näyttäytyviä esityksiä jo 10 vuoden ajan. Juhlan kunniaksi teatteri esittää suosikkiesityksensä minifestareilla Kanneltalossa 23.-24.11.

Homokansan lauluja läväyttää pöytään Kallion asukkaat ja ihmiset, ilmiöt ja intohimot kaikessa rikkaudessaan. Kallion kortteleissa surraan ja iloitaan, etsitään ja löydetään, rakastetaan ja erotaan. Esitys on kokoelma uutta musiikkia, draamaa ja lyriikkaa tiiviinä, viihdyttävänä pakettina - mustaa huumoria unohtamatta.

Kesto 1 h 40 min, sis. väliaika.
Ohjaus ja dramaturgia: Janne Puustinen ¦ sävellykset: Pekka Saukkonen ja Salla Markkanen ¦ sanoitukset: Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Venla Alvari.
Muusikot: Pekka Saukkonen, Salla Markkanen ja Ari Leskelä
Esiintyjät: Venla Alvari, Hanna Heikkilä, Simo Karhula, Ari Leskelä, Salla Markkanen, Jouni Räisänen, Pekka Saukkonen, Timja Titta Shemeikka, Miriam Tallgren, Veli Toppinen ja Juho Vainiomäki

Liput Mummolaakson jäsenille 15€. Ilmoittaudu 15.11 mennessä info@mummolaakso.fi ja maksa osallistumismaksu Mummolaakson tilille IBAN FI16 6601 0001 1859 82.
 

Pikkujoulut la 2.12. klo 20-02

Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

Joulun alla tavataan & tutustutaan ja tanssitaan dj Lailiksen tahdeissa. Alkuillasta enemmän paritanssittavaa, loppuilta diskommin. Pikkujoulujen letkeä meno ei jätä ensi kertaa osallituviakaan kylmäksi. Pipareita ja glögiä baarista.

Bileet ovat naisille, ikäraja 18v.

Liput 8€/10€ + eteispalvelumaksu 3€. Alennus Mummolaaksn ja Setan jäsenjärjestöjen kortilla. Vain käteistä lipunmyynnissä.
 

Elämäkerrallisen kirjoittamisen työpaja to 14.12. ja 8.2. klo 17:30

Leena Parkkinen

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Muistoista ja valokuva-albumeista paperille! Elämäkerrallisen kirjoittamisen työpaja auttaa purkamaan kirjoittamisen lukkoja ja pääsemään alkuun. Tutustu kirjoittavaan minääsi ja opi hyödyntämään valokuvia ja muistoja elämäkerrallisen kirjoittamisen pohjana. Kahden opetuskerran lyhytkurssi koostuu luennoista ja harjoituksista, kurssilaiset tuottavat kertojen välissä tekstiä jota käydään yhdessä kurssilla läpi.

Tapaamisten välillä on myös mahdollista osallistua vertaistapaamisiin esim. asiakysymysten tarkistamiseksi tai muuten kirjoittamisen tueksi.

Osallistujien toivotaan hyödyntävän työpajaa oman tekstin tuottamiseksi Mummolaakson kirjoituskilpailuun lesbojen ja bi-naisten elämästä tai Naisten Ääni -hankkeeseen osallistuminen. Kirjoituskilpailuun osallistumisaikaa on jatkettu 28.2.2018 asti.

Kurssin vetäjä Leena Parkkinen on palkittu kirjailija ja luovan kirjoittamisen ohjaaja. Häneltä on ilmestynyt viisi kirjaa. Viimeisin aikuisten romaani Säädyllinen ainesosa (2016) käsitteli ansiokkasti naisten välistä rakkautta Helsingin Töölössä 1950-luvulla. Hänen kirjojaan on ilmestynyt yhteensä kahdessatoista maassa.

Ennakkotehtävä 1:
Nimeä viisi sinulle tärkeää esinettä ja kerro itsestäsi niiden kautta. Pituus yhteensä max. 1 liuska.

Ennakkotehtävä 2:
Mistä haluaisin kirjoittaa. Jos aiot käyttää kurssilla aineistoa: valokuvia, päiväkirjoja etc niin mainitse siitä.

Osallistumismaksu 10€. Max 12 osallistujaa.

Ilmoittaudu 1.12. mennessä info@mummolaakso.fi ja maksa osallistumismaksu Mummolaakson tilille IBAN FI16 6601 0001 1859 82 Meilaa ennakkotehtävät 7.12. mennessä leena.parkkinen@hotmail.com.
 

Pop-in puuroilta Villa Salinissa pe 15.12. klo 17:30-23

Tiirasaarentie 2, 00200 Helsinki

Joulunpyhiä edeltävällä viikolla tavataan höyryävissä merkeissä, kun Mummolaakson tontut tarjoavat riisipuuroa ja mehuglögiä Villa Salinissa. Halutessasi tuo mukana jotain naposteltavaa nyyttärihengessä ja omat glögiterästeet. Villasukat/sisätohvelit sekä tonttulakit ovat suositeltavia asusteita. Ei kun mukaan viettämään tunnelmallista ja rentouttavaa iltaa!

Huvila sijaitsee Lauttasaaressa Kasinonrannan uimarannan vieressä. Kuikkarinteen pysäkille tulevat bussit 20X Kampista ja 20 Erottajalta, illalla 20N takaisin Asema-aukiolle tai 21BX Hevosenkenkäpuistosta Kamppiin.

Ekskursio Tampereen teatteriin Cats-musikaaliin la 10.3. klo 19

Tampeeen Tatteri, Keskustori 2, 33100 Tampere

Tampereen Teatterille myönnettiin lupa tehdä Andrew Lloyd Webberin maailmankuulusta suurmusikaalista oma, ainutlaatuinen versio. Cats on valtava musikaali-ilmiö. Vuoden 1981 ensi-illan jälkeen se on rikkonut kaikki ennätykset, ja sen on nähnyt lähes 80 miljoonaa katsojaa ympäri maailman.

Esityskieli on suomi, tekstitys englanniksi ja suomeksi. Esitys sisältää voimakkaita valoefektejä. Kesto 2 t 15 min.

Saimme varattua Mummolaakson ekskursioon 8 lippua erilaisille paikoille la 10.3. esitykseen: 3 lippua à 64 € (jäsenhinta 60 €) ja 5 lippua à 44 € (jäsenhinta 40 €).

Sitovat ilmoittautumiset 29.11. mennessä info@mummolaakso.fi. Ilmoita, oletko jäsen ja millaisen lipun haluat.
 

Kirjoituskilpailu lesbojen ja bi-naisten elämästä 18.3.2017-28.2.2018

Mummolaakso kutsuu osallistumaan kirjoituskilpailuun, jossa kerätään ja jaetaan muistitietoa lesbojen ja bi-helmikuun 2018 loppuun asti.

Muistelutekstejä on tarkoitus julkaista yhdistyksen tiedotteissa ja ne luovutetaan Työväen Arkiston LHBT-historian kokoelmaan.

Kilpailun tuomarina on tietoasiantuntija Eva Isaksson, joka on toiminut mm. Seta-lehden päätoimittajana ja kolumnistina sekä sapfisten sähköpostilistojen internet-aktivistina. Paras teksti palkitaan 200 euron rahapalkinnolla.

Avaa kirjoituskilpailukutsu tästä:

Linkki kirjoituskilpailukutsuun