Helsingin konservatorio, Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki

Ensimmäiseen pohjoismaisten lhbtiq-kuorojen festivaaliin on tulossa esiintymään 11 eri kuoroa Tukholmasta, Göteborgista, Oslosta, Bergenistä, Köpenhaminasta, Reykjavikista ja Helsingistä. Päivän aikana järjestetään kolme konserttia eri kokoonpanoilla. Mummolaakson porukkaliput ovat näistä keskimmäiseen: Concert II (16.00–17.30), jolloin esiintyvät Stockholms Gaykör (male choir, Stockholm) Sapfonia (female choir, Bergen) ja Kaupungin Naiset (female choir, Helsinki).

Liput 13 € jäsenet, 15 € ei-jäsenet. Sitovat ilmoittautumiset 20.9. mennessä tai niin pitkälle kuin lippuja riittää info@mummolaakso.fi Muistathan varatessasi ilmoittaa, oletko jäsen (muista 2017 jäsenmaksu).

Festivaalin ohjelmasta lisää Out'n Loudin kotisivuilla.
 

Ekskursio Helsingin Taidehalliin su 1.10. klo 14

Julian Rosefeldt: Manifesto

Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki

Taidehallissa esitetään nonstopina Julian Rosefeldtin kohuttua filmi-installaatiota Manifestoa (2015). Kaikkiaan parituntinen teos on kooste eri taiteilijoiden eri aikoina kirjoittamista manifesteista, jotka Rosefeldt on tuonut nykypäivän tilanteisiin ilmentämään taiteilijamanifestien henkeä ja poetiikkaa. 

Tekstit esittää monologina australialainen tähtinäyttelijä Cate Blanchett. Blanchett, jonka upeisiin roolisuorituksiin kuuluu mm. nimirooli lesboelokuvassa Carol, tekee tässä ”manifestien manifestissa” huikean roolityön tulkitsemalla teoksessa 13 eri persoonaa – joukossa mm. opettaja, uutisankkuri ja koditon mies – ja puhaltamalla uutta henkeä sekä kuuluisiin että vähemmän tunnettuihin teksteihin futurismista dadaismiin, vortisismista situationismiin. Jokainen filmi on omalla skriinillään ja kunkin kesto on n. 10 min.

Nuoruuden kiihkossa kirjoitetut, intohimoiset tekstit kertovat halusta muuttaa maailmaa taiteen avulla. Ovatko manifestien väkevät, paatokselliset sanat ja hurmokselliset tunteet kestäneet aikaa? Kuinka politiikan, taiteen ja elämän dynamiikka on muuttunut? 

Jokainen ostaa itse lippunsa 12 € / 8 € tai näyttää museokorttinsa. Tavataan paikan päällä ja lähdetään yhdessä pari tuntia myöhemmin keskustelemaan näkemästämme. Mummis varaa pöydän lähiravintelista.

Some haltuun 6 tunnissa! ma 2.10. ja 9.10. klo 17:30-20:30

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki

Sosiaalinen media ei ole vielä luonteva osa joka mummon arkea. Monelle se on vieraannuttavaa mediahälyä tai yksityisyytensä suojaamiseen tottuneille avoimuudessaan arveluttavaa viestintää. Somella on kuitenkin kasvava rooli tiedonvälityksessä, yhteisöllisten verkostojen ylläpitämisessä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ilmiöstä sivuun jääminen luo sukupolvikuiluja ja sivullisuuden kokemuksia. Älä jää somen sivustakatsojaksi vaan tule työpajaan kuulemaan ja kokeilemaan miten pöhinään pääsee mukaan omilla ehdoillaan!

Mummolaakson lesbo- ja bi-teemaisen sosiaalisen median työpajan vetäjänä on kokenut tietotekniikan aikuiskouluttaja ja lesbosarjakuvataiteilijanakin tunnettu Annukka Leppänen. 6 tunnin työpajassa käydään läpi erilaisia sosiaalisen median kategorioita ja katsotaan lähemmin tärkeimpiä palveluja osallistujien tarpeen mukaan. Mukaan saa kirjalliset ohjeet palvelujen käytöstä.

Osallistumismaksu vain 20€ Mummolaakson jäsenet / 25€ ei-jäsenet. Ilmoittaudu 25.9. mennessä info@mummolaakso.fi ja maksa työpajamaksu Mummolaakson tilille. Työpajaan tarvitaan oma läppäri tai tabletti mukaan, älypuhelimellakin pääsee alkuun.

Työpajojen järjestämistä tukevat Kari Mattilan säätiö ja KSL.
Huom! Työpaja järjestetään jos ilmoittautuneita vähintään 8 henkeä, joten jaa fb-tapahtumakutsu myös kaverillesi!
 

Mummisbileet Suvilahdessa la 7.10. klo 20-02

Ravintola Lämpö, Kaasutehtaankatu 1 / 29, 00540 Helsinki

Mummolaakson syysbileitä vietetään uudessa paikassa, vanhassa tehdasmiljöössä. Ravintola Lämpö löytyy uutta tulemistaan tekevästä Suvilahdesta läheltä kaasukelloa. Kävelyreitti Kalasataman metroasemalta 400 metriä tai Sörnäisten rantatieltä Suvilahden pysäkiltä parisataa metriä (bussit 16, 55 ja monet yöbussit).

Levyjä pyörittää pitkästä aikaa Dj Hanna. Alkuillasta perinteistä tanssimusiikkia meiningin mukaan. Tarjolla myös pientä syötävää.

Liput 10/13 €. Alennus Mummolaakson ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenkortilla. Vain käteistä lipunmyynnissä.

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille to 16.11. klo 18

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Vuoden viimeisen kirjallisuusillan teoksissa keskeisessä roolissa on kehollisuus ja kehon muutokset. 

Catherine Lundoffin fantasiaromaanissa Silver Moon (2012) vaihdevuosi-ikäinen Becca Thornton muuttuu ihmissudeksi, ja Ritva Ruotsalaisen Pandora (1996) kertoo lihaisan tarinan ruumiista vailla tulevaisuutta.

Silver Moon: A Wolves of Wolf’s Point Novel on saatavilla netistä tilaamalla, myös e-kirjana. Romaania ei ole suomennettu. Pandoraa kannattaa kysyä kavereilta, löytynee monen vanhemman lepakon hyllystä! 

Pikkujoulut la 2.12. klo 20-02

Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

Joulun alla tavataan ja tanssitaan dj Lailiksen tahdeissa.

Kirjoituskilpailu lesbojen ja bi-naisten elämästä 18.3.-31.12.2017

Mummolaakso kutsuu osallistumaan kirjoituskilpailuun, jossa kerätään ja jaetaan muistitietoa lesbojen ja bi-naisten elämästä. Kilpailu avattiin Lesbohistoriallisessa muistelutyöpajassa Helsingissä ja osallistua voi vuoden loppuun asti.

Muistelutekstejä on tarkoitus julkaista yhdistyksen tiedotteissa ja ne luovutetaan Työväen Arkiston LHBT-historian kokoelmaan.

Kilpailun tuomarina on tietoasiantuntija Eva Isaksson, joka on toiminut mm. Seta-lehden päätoimittajana ja kolumnistina sekä sapfisten sähköpostilistojen internet-aktivistina. Paras teksti palkitaan 200 euron rahapalkinnolla.

Avaa kirjoituskilpailukutsu tästä:

Linkki kirjoituskilpailukutsuun

Suomen Lakimiesliitto haluaa olla mukana tukemassa sateenkariväkeä 1.3.2017 voimaan tulleen avioliittolain ja perhemuotojen monimuotoistumisen herättämissä juridisissa kysymyksissä. Kampanjassa monet lakiasiain- ja asianajotoimistot tarjoavat neuvontaa sateenkaariväelle pro bono-periaatteella perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä.

Kampanjan aikana, 14.8.-15.9.2017, voit olla maksutta yhteydessä sinua askarruttavissa kysymyksissä nettisivulla listattuihin toimistoihin: Lakimiesliitto