Elämäkerrallisen kirjoittamisen työpaja to 14.12. ja 8.2. klo 17:30

Leena Parkkinen

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Muistoista ja valokuva-albumeista paperille! Elämäkerrallisen kirjoittamisen työpaja auttaa purkamaan kirjoittamisen lukkoja ja pääsemään alkuun. Tutustu kirjoittavaan minääsi ja opi hyödyntämään valokuvia ja muistoja elämäkerrallisen kirjoittamisen pohjana. Kahden opetuskerran lyhytkurssi koostuu luennoista ja harjoituksista, kurssilaiset tuottavat kertojen välissä tekstiä jota käydään yhdessä kurssilla läpi.

Tapaamisten välillä on myös mahdollista osallistua vertaistapaamisiin esim. asiakysymysten tarkistamiseksi tai muuten kirjoittamisen tueksi.

Osallistujien toivotaan hyödyntävän työpajaa oman tekstin tuottamiseksi Mummolaakson kirjoituskilpailuun lesbojen ja bi-naisten elämästä tai Naisten Ääni -hankkeeseen osallistuminen. Kirjoituskilpailuun osallistumisaikaa on jatkettu 28.2.2018 asti.

Kurssin vetäjä Leena Parkkinen on palkittu kirjailija ja luovan kirjoittamisen ohjaaja. Häneltä on ilmestynyt viisi kirjaa. Viimeisin aikuisten romaani Säädyllinen ainesosa (2016) käsitteli ansiokkasti naisten välistä rakkautta Helsingin Töölössä 1950-luvulla. Hänen kirjojaan on ilmestynyt yhteensä kahdessatoista maassa.

Ennakkotehtävä 1:
Nimeä viisi sinulle tärkeää esinettä ja kerro itsestäsi niiden kautta. Pituus yhteensä max. 1 liuska.

Ennakkotehtävä 2:
Mistä haluaisin kirjoittaa. Jos aiot käyttää kurssilla aineistoa: valokuvia, päiväkirjoja etc niin mainitse siitä.

Osallistumismaksu 10€. Max 12 osallistujaa. 

Ilmoittaudu 1.12. mennessä info@mummolaakso.fi ja maksa osallistumismaksu Mummolaakson tilille IBAN FI16 6601 0001 1859 82 Meilaa ennakkotehtävät 7.12. mennessä leena.parkkinen@hotmail.com.

Vertaistapaamiset ti 16.1. klo 17:30-19:45 ja la 17.2. klo 13-15:15. Omaa kirjoitusprosessia voi edistää osallistumalla vapaamuotoisiin tapaamisiin, jossa mahdollisuus keskittyä kirjoittamiseen tai tulla keskustelemaan avoimista kysymyksistä.

Järjestäjinä Kulttuuritantit-toimintaryhmä ja Mummolaakso ry.
 

Vuosikokous la 3.3. klo 18

Ravintolalaiva Wäiski, yläkerta, Hakaniemenranta 11, 00530 Helsinki

Mummolaakson vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: tilinpäätös, toimintakertomus, talousarvio, toimintasuunnitelma ja henkilöiden valinta luottamustoimiin. Kiinnostuneille jäsenille kokous tarjoaa tilannekuvan yhdistyksen toiminnasta, taloudesta ja vastuuhenkilöistä.

Jos olet valmis ottamaan vastuuta tapahtumien järjestämisessä, järjestöhallinnossa tai -politiikassa, asetu rohkeasti ehdolle vuoden 2018 hallitukseen. Työryhmissä löytyy paikkoja bilevastaaville, retkeilyn & ulkoilun harrastajille, kulttuurista kiinnostuneille, tiedotuksen osaajille ja haluttaessa muuhunkin toimintaan. 

Ilta jatkuu tanssien.

Ekskursio Tampereen teatteriin Cats-musikaaliin la 10.3. klo 19

Tampeeen Tatteri, Keskustori 2, 33100 Tampere

Tampereen Teatterille myönnettiin lupa tehdä Andrew Lloyd Webberin maailmankuulusta suurmusikaalista oma, ainutlaatuinen versio. Cats on valtava musikaali-ilmiö. Vuoden 1981 ensi-illan jälkeen se on rikkonut kaikki ennätykset, ja sen on nähnyt lähes 80 miljoonaa katsojaa ympäri maailman.

Esityskieli on suomi, tekstitys englanniksi ja suomeksi. Esitys sisältää voimakkaita valoefektejä. Kesto 2 t 15 min.

Saimme varattua Mummolaakson ekskursioon 8 lippua la 10.3. esitykseen: 3 lippua à 64 € (jäsenhinta 60 €) ja 5 lippua à 44 € (jäsenhinta 40 €).

Sitovat ilmoittautumiset 29.11. mennessä info@mummolaakso.fi. Ilmoita, oletko jäsen ja millaisen lipun haluat. 
 

Kirjoituskilpailu lesbojen ja bi-naisten elämästä 18.3.2017-28.2.2018

Mummolaakso kutsuu osallistumaan helmikuun 2018 loppuun asti avoinna olevaan kirjoituskilpailuun, jossa kerätään ja jaetaan muistitietoa lesbojen ja bi-naisten elämästä.

Muistelutekstejä on tarkoitus julkaista yhdistyksen tiedotteissa ja ne luovutetaan Työväen Arkiston LHBT-historian kokoelmaan.

Kilpailun tuomarina on tietoasiantuntija Eva Isaksson, joka on toiminut mm. Seta-lehden päätoimittajana ja kolumnistina sekä sapfisten sähköpostilistojen internet-aktivistina. Paras teksti palkitaan 200 euron rahapalkinnolla.

Avaa kirjoituskilpailukutsu tästä:

Linkki kirjoituskilpailukutsuun