Vuosikokous su 25.4. klo 16

Google Meet -etäkokouksena

Kiinnostavatko sapfiset teemat? Innostaako yhteinen tekeminen lbtq-naisten parissa?

Mummolaakson vuosikokouksen esityslistalla ovat käsiteltävänä sääntömääräiset asiat tilinpäätöksineen ja budjetteineen mutta myös mahdollisuus ideoida yhteisöllisiä toimintaspeksejä. Niitä tarvitaan sekä koronan aiheuttamien poikkeusaikojen jatkumisen varalle että virusvarotoimien hellittäessä koittavalle lähitapaamisten uudelle tulemiselle. Yhdistyksen hallituksessa ja toimintaryhmissä on aina tilaa niin tarmokkaille yhdistysaktiiveille kuin muillekin ideanikkareille

Ilmoittaudu kokoukseen viimeistään 20.4. sähköpostitse mummolaakso.ry@gmail.com. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla 23.4. mennessä.

Vuosikokoukseen voivat osallistua kaikki yhdistyksen jäsenet. Muistathan maksaa jäsenmaksusi 2021 ennen kokousta!
 

Lesbonäkyvyyden päivä ma 26.4.

26. huhtikuuta vietettävän lesbonäkyvyyden päivän traditio käynnistyi espanjalaisen lgbt-yhdistyksen FELGTB:n aloitteesta vuonna 2008. Sen jälkeen päivää on juhlittu myös Saksassa, Sveitsissä ja Briteissä.

Brittiläinen lesbolehti DIVA lanseerasi 2020 lesbonäkyvyyden viikon. Virtuaaliohjelmaa on tänäkin vuonna tarjolla 26.4.-2.5. lesbianvisibilityweek.com .

Kannustamme juhlimaan lesbonäkyvyyden päivää vaikka somepäivityksellä, kuvittamalla tai sanoittamalla omaa lesbonäkökulmaasi. Somekanavilla hashtagit #LesbianVisibilityDay, #LesbianVisibilityWeek saivat jo viime vuonna suomalaiset vastineet #Lesbonäkyvyydenpäivä, #Lesbonäkyvyydenviikko.

Kirjallinen puistopiknik lukulepakoille ti 4.5. klo 17

Vanhankirkon puisto, Bulevardi/Annankatu, Helsinki

Sään ja koronarajoitusten salliessa lukulepakot kutsutaan jutustelemaan turvavälein kahdesta rikosromaanista, joista toinen on historiaalinen ja toinen taideteemainen.

Tarkista tilanne 1 vk ennen tapahtumaa. Osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan ennakkoilmoittautumisella tai tilaisuutta siirtämään kokoontumissuositusten mukaan!

Patricia G. Bertényi: Salaisuuksien galleria, Tammi, 2019

Bertényin dekkaritrilogia lähtee liikkeelle vetävästi Salaisuuksien galleriassa. Nopeatempoinen dialogi, koukuttava juoni ja kiinnostavat yksityiskohdat kuljettavat eteenpäin San Fransiscon taideympyröihin sijoittuvaa jännityskertomusta kohti tiivistunnelmaista loppuratkaisua. Lisämausteita arvoitukseen otetaan mystiikasta ja fantasiasta.

Trilogian jatko-osat ovat Varjojen saari (2020) ja Pimeyden kirja (tulossa).

Heidi Airaksinen: Vierge Moderne. Arktinen Banaani, 2021

Queer-henki laskeutuu 1930-luvun Helsinkiin, kun modernin ajan neitsyttä edustava diakonissaoppilas Kerstin Lund kiinnostuu veneeristen tautien sairaalan portille kuolleen huonomaineisen naisen kohtalosta.

Vanhuuteen varautuminen ja oikeudellinen ennakointi ke 5.5. klo 16-18

Teams-etäkokouksena

Setan seniorityön kanssa järjestetään etätapahtumana ajatuksia herättelevä etäkoulutus vanhenemiseen orientoitumisesta. Asiantuntijapuheenvuorojen ohella yleisö voi esittää kysymyksiä sekä ennakkoon että keskusteluosuuden aikana.

Eve-Linda Lassila Vanhustyön keskusliitosta kertoo puheenvuorossaan yleisluontoisesti vanhuuteen varautumisesta, mitä kaikkea se voi pitää sisällään ja mitä kannattaa huomioida. Varatuomari Hanna Rahikka taas puhuu omassa puheenvuorossaan etenkin oikeudellisista näkökulmista kuten testamentista ja lakisääteisestä perimyksestä. Tilaisuuden moderoi Setan seniorityön vastaava Suvi Kehälinna.

Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon ja samalla voi jättää ennakkokysymyksiä. Ilmoittautuminen aukeaa huhtikuun puolivälin tienoilla ja ilmoittautumislomake löytyy täältä ja Setan sivuilta sekä facebookista. Tapahtumalinkki lähetetään vain ennakkoon ilmoittautuneille.

Tilaisuutta ei tallennetta tai taltioida vaan tapahtuma on kertaluontoinen.

Valoaalto - maljannosto avantgardistille to 1.7. klo 17

Maikki Friberg –koti, Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki

Tarkista tilanne 1 vk ennen tapahtumaa. Osallistujamäärää voidaan joutua rajoittamaan ennakkoilmoittautumisella tai tilaisuutta siirtämään kokoontumissuositusten mukaan!

Pride-viikolla pidetään kirjallinen kahvi-ilta jossa teemana on runoilija ja kirjailija Kaarina Valoaallon (25.5.1948-26.3.2021) tuotanto. Hiljattain menehtynyt Valoaalto oli lesboyhteisön arvostamien, epäkonventionaalisuutta kaihtamattomien taiteilijaäänien joukossa omassa sarjassaan.

Suosituksena yhteisesti luettaviksi teksteiksi ovat fiktion muodossa kirjoitettu lapsuus- ja nuoruusvuosien historia Huono iho (1986), fragmentaarinen parisuhdekuvaukseksi tulkittava Sisilisko ja minä (1991) sekä Valoaallon toistaiseksi viimeisin kokoelma Banana split: runoa ja proosaa (2020). Ajatukset, suositukset ja mielipiteet muistakin kirjailijan teoksista ovat yhtälailla tervetulleita.

Syksyllä on odotettavissa Poesialta postuumisti julkaistava Valoaallon kymmenes runoteos Äimän käki

Viihdyitkö nuoruutesi kotipaikassa vai ahdistiko se? Tunsitko olosi turvalliseksi? Entä miltä nykyinen asuinpaikkasi tuntuu? Onko kumppanin tai ystävien löytäminen ollut helppoa? Miten korona vaikuttaa tällä hetkellä elämääsi?

Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksella tehtävässä tutkimuksessa kerätään tietoa siitä, missä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ovat asuneet ja miten he ovat kokeneet asuinpaikkansa. Kaikenikäisten kokemukset ovat tärkeitä.

Kyselyn, lisätietoja ja yhteystiedot löydät tästä linkistä. Kysely sulkeutuu 30.4.2021.