Vuosikokous la 14.3. klo 18-20

Suvilahti TBA, Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki

Huom! Toimithan vastuullisesti koronaviruksen tartuntariskin eliminoimiseksi: jos sinä tai lähipiiriisi kuuluva henkilö on matkustellut 2 viikon sisällä, tai itse kuulut tai lähipiirisi kuuluu taudin riskiryhmään, ota yhteyttä etäosallistumisen järjestämiseksi info@mummolaakso.fii!

Kokouksessa vedetään yhteen päättyneen 25. toimintavuoden saldo sanoin ja numeroin: esitellään toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2019. Alkaneelle vuodelle vahvistetaan toimintasuunnitelma ja talousarvio. Keskustellaan tulevista tapahtumista, taloudesta ja yhdistyksen kehittämisestä. Valitaan myös hallitus ja puheenjohtaja organisoimaan toimintaa toisen neljännesvuosisadan käynnistyessä sekä toiminnantarkastaja varanaisineen.

Tervetuloa jäsenet ja jäseneksi paikan päällä liittyvät osallistumaan kokoukseen ja yhdistyksen vapaaehtoistyöhön. Toimeliaassa hallituksessa on tilaa myös uusille lesbisen aktivismin airueille. Kokousvirvokkeina on kahvia, teetä sekä pikkusuolaista.

Muistathan maksaa jäsenmaksusi 2020 ennen kokousta!
 

Kevätkemut la 14.3. klo 20-01 PERUTTU

Suvilahti TBA, Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki

STOP PRESS! UUSIEN KORONAVIRUSTA KOSKEVIEN VIRANOMAISOHJEIDEN TAKIA KEVÄTKEMUT JOUDUTAAN SIIRTÄMÄÄN TURVALLISEMPAAN AJANKOHTAAN. Mummolaaksossa seurataan tilannetta ja ilmoitamme, jos tanssit voidaan järjestää myöhemmin kevään aikana. Pahoittelemme ja toivomme hyvää terveyttä kaikille yhteisön jäsenille!

Jollet jo tunne kevättä rinnassasi, täältä sitä löytyy!

Kuumia tahteja ja ihania naisia Suvilahden särmikkäässä miljöössä ja Kalasataman varjoisilla hoodeilla. Musat soittelee tällä kertaa dj Nitta.

Liput jäsenille 10€/ei-jäsenille 13€ + eteispalvelumaksu.

Tanssit ovat kaikille naisille, ikäraja 18 v.

Vierailu Lahden Kaupunginteatteriin Kesäkirja-esitykseen la 18.4. PERUTTU

Kesäkirja, Lahden kaupunginteatteri. Kuva: Lauri Rotko

Lahden Kaupunginteatteri, Kirkkokatu 14, 15140 Lahti

”Ovi on aina auki, voit nukkua aivan rauhassa”

Sophia ja isoäiti viettävät kesää ulkosaaristossa. Kesä on täynnä aurinkoa, tuulta ja yhdessäoloa, mutta myös pelkoja, ikävystymistä ja sadepäiviä.

Tove Janssonin Kesäkirjaan perustuva näyttämöversio on hienovireinen, koskettava ja vakavan hauska esitys hyvin vanhan ja hyvin nuoren henkilön elämästä kesäsaarella. Se kertoo tunteilematta vanhuudesta ja lapsuudesta. Kohtauksissa on elinvoimaa ja iloa, ainutlaatuista yhteyttä luontoon sekä haikeutta elämän hetkellisyydestä ja luopumisista johon vanheneminen pakottaa.

Dramatisointi Pipsa Lonka | Sovitus ja ohjaus Laura Jäntti | Rooleissa Eeva-Kirsti Komulainen ja Seija Pitkänen. Kesto 1h 30 min., ei väliaikaa.

Liput Mummolaakson jäsenille 22,50€, ei-jäsenet 27,50€. Sitovat ilmoittautumiset info@mummolaakso.fi ja maksu Mummolaakson tilille 18.3. mennessä.

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille ke 15.4. klo 18

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Lukupiirin kirjoissa tehdään lyhyttä ja pidempää matkaa.
En Saabin matkassa luodaan lyhyt poikittaiskuva tarinan minäkertojaan Olgaan satunnaisesti kehittyvän tilanteen kautta. Ritva Kurjen koko elämäntaivalta seurataan temaattisesti vuosikymmenten mittaan etenevänä seksuaalipoliittisena kehitystarinana. On maallisia ongelmia ja hengellisiä haasteita, ad hoc -ratkaisuja ja sietämättömän hidasta kehitystä.

Tutkaile omia tavoitteitasi näiden kirjojen kautta ja tule purkamaan matka-analyysisi lukupiirissä.

Riikka Ala-Harja: En Saab (Otava 2019)

Lesbo-saabistista kertova maantieromaani pohtii luotettavuutta ja turvallisuutta.

Ritva Kurki, toim. Raija Kurki: Totuus teki vapaaksi (BoD 2019)

Ritva Kurjen (1939-2016) elämäntarina laajenee koskettavaksi henkilökohtaiseksi näkökulmaksi suomalaiseen homo- ja lesbohistoriaan. Alkaen evankelisesta perhetaustasta maaseudulla sotien jälkeen, jossa ensimmäinen ihastus tyttöön 12-vuotiaana johtaa elämänmittaiseen konfliktiin heteronormin kanssa.
Kirjaa voi tilata painettuna ja e-kirjana mm. BooksOnDemandista

Fb-tapahtuma
Ranneliikkeen artikkeli kirjasta: ranneliike.net/artikkelit/15651/kun-totuus-teki-vapaaksi--homoseksuaalien-kristillisen-piirin-vetajan-ritva-kurjen-paivakirjat