Viikonloppuleiri Kaunisniemessä 8.-10.9.

Täysihoitoviikonloppu ulkoillen, saunoen ja seurustellen Pääjärven maisemissa

Tervetuloa Mummiksen virkistysleirille Hämeenlinnan Lammille, Pääjärven rannalla sijaitsevaan Kaunisniemen leirikeskukseen! Kaunis hiekkaranta kutsuu uimaan, soutelemaan ja kalastelemaan. Iltaa voi viettää rentoutuen rantasaunassa ja takkahuoneessa seurustellen. Nuotiopaikoilla viihdytään  nokipannukahvien, satunnaisten saaliskalojen ja muiden extra-eväiden kera. Päärakennuksessa löytyy tiloja ohjelmallisille kokoontumisille tai haluttaessa tanssimiseen.

Kiinnostuksen mukaan voi osallistua verkkokalastukseen, pingisturnaukseen, mölkkyyn sekä muihin seurapeleihin. Omat virvelit ja pingismailat voi ottaa mukaan. 

Perjantai-illasta sunnuntaihin kestävän täysihoitoviikonlopun hinta jäsenille on 100 € ja ei-jäsenille 150 €. Kahdelle pienituloiselle jäsenelle voidaan myöntää huojennettu osallistumishinta 30€, vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse info@mummolaakso.fi. Majoitus 2‒4 hengen huoneissa, omat liinavaatteet ja virvokkeet mukaan. Talon alakerroksessa on yksi iso 8 hengen huone, jossa koirat ovat sallittuja.

Ilmoittautumiset ja hakemukset vapaapaikoille 31.8. mennessä: info@mummolaakso.fi. Kysele tarvittaessa kimppakyytiä mummolaakson fb-ryhmässä. Lisätietoa kohteesta www.kaunisniemi.com.

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille ti 12.9. klo 18

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Muistatko vielä nämä?

Sekä Dorothy Bussyn salanimellä julkaisema pienoisromaani Olivia (1949, suom. Kyllikki Hämäläinen, 1950) että Nigel Nicholsonin elämäkerrallinen Erään avioliiton muotokuva (Portrait of a Marriage 1973, suom. Riitta Kallas, 1975) ilmentävät brittiläisen yläluokan ja kulttuurivaikuttajien piirissä 1900-luvun alussa virinyttä seksuaalista vapaamielisyyttä.

Dorothy Bussy (o.s. Strachey) kuvaa Oliviassa osittain omiin kouluvuosiinsa perustuen tyttökoulussa herääviä intohimoja. Nigel Nicholson kertoo vanhempiensa Sir Harold Nicholsonin ja Vita Sackville-Westin biseksuaalisen avioliiton dramoista. Molemmat kertomukset on filmatisoitu. Olivia Ranskassa 1951 (esitetty USA:ssa myös nimellä The Pit of Loneliness!) ja Erään avioliiton muotokuva julkaistiin BBC:n minisarjana 1990 joka on näytetty myös Suomen televisiossa.

Näiden klassikkojen lisäksi keskustellaan myös ensimmäisen kotimaisen homoseksuaalisuutta käsittelevän tietoteoksen Rakkauden monet kasvot (toim. Kai Sievers ja Olli Ståhlström, 1984) lesboihin ja bi-naisiin keskittyvät osiot III-IV, Leena Tamminen: "Neljä suomalaista naista" ja Irmeli Laitinen, Kati Mustola, Leena Tamminen, Kersti Juva: "Naista rakastava nainen". 

Some haltuun 6 tunnissa! 2.10. ja 9.10. klo 17:30-20:30

Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki

Sosiaalinen media ei ole vielä luonteva osa joka mummon arkea. Monelle se on vieraannuttavaa mediahälyä tai yksityisyytensä suojaamiseen tottuneille avoimuudessaan arveluttavaa viestintää. Somella on kuitenkin kasvava rooli tiedonvälityksessä, yhteisöllisten verkostojen ylläpitämisessä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ilmiöstä sivuun jääminen luo sukupolvikuiluja ja sivullisuuden kokemuksia. Älä jää somen sivustakatsojaksi vaan tule työpajaan kuulemaan ja kokeilemaan miten pöhinään pääsee mukaan omilla ehdoillaan!

Mummolaakson lesbo- ja bi-teemaisen sosiaalisen median työpajan vetäjänä on kokenut tietotekniikan aikuiskouluttaja ja lesbosarjakuvataiteilijanakin tunnettu Annukka Leppänen. 6 tunnin työpajassa käydään läpi erilaisia sosiaalisen median kategorioita ja katsotaan lähemmin tärkeimpiä palveluja osallistujien tarpeen mukaan. Mukaan saa kirjalliset ohjeet palvelujen käytöstä.

Osallistumismaksu vain 20€ Mummolaakson jäsenet / 25€ ei-jäsenet. Vielä pari vapaata paikkaa, ilmoittaudu info@mummolaakso.fi ja maksa työpajamaksu Mummolaakson tilille. Työpajaan tarvitaan oma läppäri tai tabletti mukaan.

 

 

Kirjoituskilpailu lesbojen ja bi-naisten elämästä 18.3.-31.12.2017

Mummolaakso kutsuu osallistumaan kirjoituskilpailuun, jossa kerätään ja jaetaan muistitietoa lesbojen ja bi-naisten elämästä. Kilpailu avattiin Lesbohistoriallisessa muistelutyöpajassa Helsingissä ja osallistua voi vuoden loppuun asti.

Muistelutekstejä on tarkoitus julkaista yhdistyksen tiedotteissa ja ne luovutetaan Työväen Arkiston LHBT-historian kokoelmaan.

Kilpailun tuomarina on tietoasiantuntija Eva Isaksson, joka on toiminut mm. Seta-lehden päätoimittajana ja kolumnistina sekä sapfisten sähköpostilistojen internet-aktivistina. Paras teksti palkitaan 200 euron rahapalkinnolla.

Avaa kirjoituskilpailukutsu tästä:

Linkki kirjoituskilpailukutsuun