Mummiksen syysbailut la 20.10. klo 20-02

Rav. Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

Uutta tanssipaikkaa järjestellään parhaan mukaan mutta sen tärppäämistä odotellessa Mummolaakson loppuvuoden kemut vietetään perinteikkäässä Laulumiesten juhlasalissa. Keskeisellä paikalla Kampissa: ei eksymismahdollisuutta, ei tekosyitä - eikun menoksi!

Dj Lailis vastaa hyvästä menosta tanssilattialla. Musiikki alkuillasta paritanssipainotuksella, loppuilta diskommalla tahdilla.

Liput 8/10€ + eteispalvelumaksu, alennus Mummolaaksojen ja Setan jäsenjärjestöjen kortilla. Vain käteistä lipunmyynnissä. Bileet ovat naisille, ikäraja 18 v. Tervetuloa!
 

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille to 8.11. klo 18

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Illan aiheena on kaksi lyhyttä kirjaa, historiallinen lyhytromaani ja kotimainen runoteos. Näiden lisäksi itse kukin voi esitellä vuoden aikana lukemansa parhaan sateenkaarevan teoksen, jota ei ole vielä lukupiirissä käsitelty.

Ellen Klages: Passing Strange (Tor.com 2017)

Kirjoittajan kotikaupunkiin San Franciscoon 1940-luvun sotavuosiin sijoittuva Passing Strange on tarina kuuden naisen piiristä, jossa selvitetään yhdessä Haskelin ja Emilyn suhdetta kohtaavat esteet. Viihdepokkarien ja film noirin jalanjäljissä kulkeva pienoisromaani punoo yhteen romanssia, fantasiaa ja urbaania gayhistoriaa. Monisävyinen kuin San Francisco itse. Teos löytyy Helmetistä ja verkosta myös e-kirjana.

Ulla Sinerlahti: Ruskeat nahkakengät (Mediapinta 2018)

Kirjoittaja kertoo tuoreesta esikoisrunokokoelmastaan näin:

Tähän kirjaan olen poiminut joitakin niistä runoista, joiden kautta tutkin itseäni ja löysin uudenlaisen identiteetin. Se alkoi rakastumisesta naiseen. Oli pysähdyttävä miettimään, kuka olen ja kuka olen luullut olevani. Tuntui pelottavalta ymmärtää, että minussa oli hallitsemattomia puolia, jotka olivat uinuneet tiedostamattomassa, mutta nyt olivat tulossa esiin.

Näissä runoissa pohdin myös luopumista, lähtemistä, rakastumista ja sen päättymistä.

NAHKA

 
Jokin oli luonut nahkansa
vaalealla hiekkarannalla
jättänyt jälkeensä vanan
hylättyä kuonaa 

 
Se kuivui auringossa
kultaiseksi pölyksi
kulki tuulen mukana
tuntemattomille rannoille. 

 
Hylätty vanha nahka
tuomittu tarpeettomaksi
pääsi näkemään maailmaa
vielä vanhoilla päivillään.

Lukupiiriin kirjaa saa tekijältä itseltään erikoishintaan 15€ noudettuna Hoitola Hertasta, Kalevankatu 55, 00180 Hki. Tai postitettuna hintaan 18€. Sovi noutoajankohta etukäteen gsm 045 8837808 tai ulla@hoitolahertta.fi. Ullalta voit myös kysyä lainakappaletta. Kirja löytyy verkosta mm. Adlibrikseltä, Bookysta, cdonista ja Mediapinnalta.
 

Vierailu Homoäiti-monologiin la 17.11. klo 13

Kansallisteatteri, Omapohja, Itäinen Teatterikuja 3 C, 00100 Helsinki

Liput 30 € ei-jäsenet, 25 € jäsenet. Sitovat ilmoittautumiset 16.10. mennessä info@mummolaakso.fi.
Ilmoita, oletko jäsen. 

Omakohtaisiin äitiyden kokemuksiin perustuva esitys on tehty ja omistettu niille, jotka eivät yleensä pääse teatteriin, koska jalassa, kädessä, tississä, parrassa roikkuu yksi tai useampi tahmeakätinen lapsi. Homoäidin esiintyjänä nähdään persoonallinen ja karismaattinen Katja Küttner.   

"Kun hän sai toisen lapsensa, häneltä otettiin pois oma aika ja tila. Hän asettui kokopäiväisesti toisten palvelukseen. Hänelle jäi päivässä yksi tunti omaa aikaa. Hän päätti käyttää tuon tunnin kirjoittamiseen. Hän alkoi dokumentoida elämäänsä pienten lasten äitinä. Kirjoittamiselle oli vain yksi sääntö: hän ei sensuroisi mitään."

Teksti ja ohjaus: Heini Junkkaala 
 

Pikkujoulut la 1.12. klo 20-02

Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki

Merkkaa kalenteriin vuoden viimeinen Mummolaakson irrotteluilta joulusomisteilla ja joululauluoptiolla. Tänne kannattaa lähteä kauempaakin lataamaan akkuja kaamoksen yli.

Tarjolla glögiä ja hehkuvia hetkiä. Dj Lailis.

Bileet ovat naisille, ikäraja 18v.

Liput 10€/13€ + eteispalvelumaksu. Alennus Mummolaaksn ja Setan jäsenjärjestöjen kortilla. Vain käteistä lipunmyynnissä.
 

Jäsenenä pysyt kuulolla Mummojen menoista

Jäsenmaksun maksamalla saat alennusta koko vuoden bileistä, teatterivierailujen lipuista, retkien osallistumismaksuista ja muista mieltäkohottavista tapahtumista. Ja jäsentiedotteen meilitse pdf:nä tai postitse kotiin.

Jäsenmaksut 2018:

  • perusjäsenmaksu 27 €
  • pienituloiset 17 €
  • kannatusjäsenmaksu 100 €

Ilmoita osoitteenmuutoksesta info@mummolaakso.fi.

Lue lisää!