Tutustuminen Viva Granlundin muraaleihin ti 26.6. klo 17

Baana, Runeberginkadun kohdalla

Pride-viikolla järjestämme fillariretken, jossa tutustumme muraalimaalauksen pioneerin Viva Granlundin töihin taiteilijan itsensä opastuksella. Granlund sai 2017 Suomen Taiteilijaseuran kuvataiteilijapalkinnon. Palkintoperusteiluissa kiitettiin hänen työtään kaupunkiaktivistina, jonka teokset tuovat esille ajankohtaisia ihmisoikeusaiheita ja osoittavat, että "katutaide voi tukea paikallisia yhteisöjä ja tuoda taiteen tasa-arvoisesti kaikkien ihmisten ulottuville."

Lähtö on Baanalta, josta jatkamme Merihakaan, Teollisuuskadulle ja Tivolitielle. Viimeinen rasti on Vantaan Kaivokselassa. Ota eväät mukaan, pidämme evästauon Vetokannaksen uimarannalla. Paluumatkan Helsinkiin voi tehdä myös junalla Myyrmäen asemalta, jolloin matkaa kertyy noin 20 km. Mikään ei estä siirtymästä autolla paikasta toiseen, jos pyöräily ei sovi. Toivotaan että sää suosii. Sateen sattuessa retki siirtyy syksyyn.

Tutustu taiteilijan tuotantoon: www.vivagranlund.fi

Avaa tästä taideretken kartta.
 

Mummoryhmä Hki-Pride-kulkueessa la 30.6.

Tervetuloa osallistumaan Helsinki Priden kulkueeseen mummolaaksolaisten hyvässä seurassa. Priden teemana on tänä vuonna "ääni".

Kulkue lähtee Senaatintorilta, lähtöaika varmistuu myöhemmin. Tule paikalle hyvissä ajoin ja liity joukkoon Mummolaakson keltaisen auringonkukkabanderollin porukkaan. Kulkue päätyy Kaivopuistoon Priden puistojuhlaan. Jatkot Sherrykahvitansseilla Bottalla.

Tule, pidä ääntä, tehdään vanhempia lbt-naisia näkyväksi osana sateenkaarevaa yhteisöä. Pukukoodiksi suositellaan jotain värikästä ja ainakin jotain keltaista. Mieti kernaasti valmiiksi priden teemaan ja Mummolaaksoon sopivia iskulauseita.

http://www.helsinkipride.fi/

Sherrykahvitanssit ja karaoke Bottalla la 30.6. klo 17-23

Bottan juhlasali 2.-3. krs, Museokatu 10, 00100 Helsinki

Mummolaakson hyvien energioiden päivätanssit kaikenikäisille naisille kruunaavat jälleen Pride-viikonlopun. Näissä kemuissa ei spennata vaan irrotellaan iloisesti ja jorataan menemään. DJ Lailis tanssittaa moneen makuun iskevällä hittimusiikilla ja Minnis pyörittää karaokea 3. kerroksessa klo 18-22.

Liput 10/15€, alennus Mummolaaksojen ja Setan jäsenjärjestöjen kortilla. Vain käteistä lipunmyynnissä. Bileet ovat naisille, ikäraja 18 v.
 

la - su 25.-26.8. ja toinen kurssi 22.-23.9.
Lillmarin luomutila, 07750 Isnäs

Luomuviljelijä Lilly Zuluagan yrtti- ja luontokurssilla perehdytään yrttien moniin mahdollisuuksiin. Elämyslähtöisen viikonlopun aikana tutustutaan yrtteihin niiden kasvupaikalla ja keittiössä, ja kerätään luonnon hyviä energioita metsän siimeksestä ja tunnelmallisen rantasaunan lämmöstä. Lillmarissa asustaa Lillyn ja Tiinan lisäksi kanoja ja karvaisia kotieläimiä.

lauantai
10:00 Tervetuliaiskahvi/tee Asetutaan taloon ja tehdään tutustumiskierros tilalla.
13:00 Lounas
14:30 Yrttien historiaa, viljely ja käyttö. Kerätään yhdessä ainekset kasvupaikalta ja valmistetaan illallinen. 18:00 Illallinen
20:30 Sauna & illanvietto

sunnuntai
8:30-9:30 Aamiainen
10:00 Kävely lähimetsässä. Metsässä olemisen ilo
13:00 Lounas
14:30 Yrttien jatkojalostus. Voiteen ja uutteen teko
16:30 Päätöskahvi/tee

Kursille mahtuu 8 osallistujaa. Hinta 83 € mummiksen jäsenet/93 € ei-jäsenet sisältäen majoituksen ja ateriat. Ilmoittaudu 15.8. mennessä info@mummolaakso.fi. Kerro oletko jäsen ja kummalle kurssille olet tulossa. Lillmarin tilasta lisää: lillymaris.wordpress.com 
 

Aulangon Rauhan Suuri Huvila
Aulangon Heikkilän tie 168, 13900 Pekola

Mummolaakson super-virkistävä syysleiri järjestetään nyt ensimmäistä kertaa erähenkisessä, monipuolisessa ja rauhallisessa rantahuvilassa Aulangonjärvellä Hämeenlinnan lähellä. Kaikilla mukavuuksilla varustettu huvila on kokonaan varattu Mummikselle. Käytössämme on myös tunnelmallinen rantasauna, jonka lauteilta on suora näkymä Aulangonjärven kansallismaisemaan, sekä saunan terassilla kylpytynnyri. Rannalla on nuotiopaikka ja neljä soutuvenettä.

Huvilan pääsalissa riittää tilaa seurusteluun pitkien pöytien ja sohvaryhmien äärellä. Sen yhteydessä olevassa keittiössä kokkaillaan yhdessä, sillä leiriläiset osallistuvat pienimuotoisesti ruuan laittoon. Pelisalissa on tilaa touhuilla säällä kuin säällä biljardin, ilmakiekon, pingiksen, pöytäfutiksen, pöytä- jääkiekon, tikkataulun ja dartsin parissa. Syysleirin suosittuja perusaktiviteetteja ovat saunominen, uiminen, verkkokalastus, makkaranpaisto, kalojen grillaus ja nokipannunnukahvien keittely, mölkkykisat sekä muut pelit & leikit. Ympäristössä on lisäksi hyvät ulkoilu-, marjastus- ja sienestysmaastot omia polkujaan kulkeville. Valinnanvaraa siis riittää.

Perjantai-illasta sunnuntaihin kestävän täysihoitoviikonlopun hinta on Mummolaakson jäsenille 120€ ja ei-jäsenille 170€. Erillisiä makuuhuoneita on 9, majoitus 2-4 hengen huoneissa riippuen osallistujamäärästä. Koirat ovat sallittuja. Pakkaa mukaan lakanat, pyyhe ja virvokkeet. Omat virvelit, pingismailat tms liikuntavarusteet voi myös tuoda mukana. Ilmoittautuminen 15.8. mennessä: info@mummolaakso.fi. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä!

Matkaa Helsingistä ja Tampereelta on n. 100 km. Kysele tarvittaessa kimppakyytiä mummiksen fb-ryhmässä. Lisätiedot ja kuvat: www.aulangonrauha.fi/fi/s/suuri-huvila

Jäsenenä pysyt kuulolla Mummojen menoista

Jäsenmaksun maksamalla saat alennusta koko vuoden bileistä, teatterivierailujen lipuista, retkien osallistumismaksuista ja muista mieltäkohottavista tapahtumista. Ja jäsentiedotteen meilitse pdf:nä tai postitse kotiin.

Jäsenmaksut 2018:

  • perusjäsenmaksu 27 €
  • pienituloiset 17 €
  • kannatusjäsenmaksu 100 €

Ilmoita osoitteenmuutoksesta info@mummolaakso.fi.

Lue lisää!