Tiirasaarentie 2, 00200 Helsinki

Treffit Lauttasaaressa kaikille joulutunnelmissa viihtyville tonttutytöille.

Vapaamuotoisessa illanvietossa syödään, juodaan ja jutustellaan. ISO puurokattila ja glögitermos odottavat evästelijöitä. Voit tuoda mukana jotain naposteltavaa nyyttärihengessä ja glöginparannusaineet. Lämmin suositus villasukille tai sisätohveleille sekä sesonkiasusteena tonttulakeille.

Miia Mansikka ja Kuisma Heikkinen laulattavat meillä joululauluvihkon suosikit. Tervetuloa tapaamaan tuttuja ja uusia mummolaaksolaisia vapaalla aikataululla klo 17 ja 23 välillä.

Jouluinen Villa Salinin huvila löytyy Lauttasaaren Kasinonrannan uimarannan vierestä. Bussi 21 Eirasta Viiskulman ja Hietalahdentorin kautta Hevosenkenkäpuistoon ja bussi 20 Ruoholahdesta Kuikkarinteen pysäkille. Molemmilla busseilla pysäkki Lauttasaarentiellä metroasemalla, josta yksi pysäkinväli Kuikkarinteelle/Hevosenkenkäpuistoon.
 

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille to 23.1. klo 18

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki 

Lukupiirin tämänkertaiset kirjat ovat monella tapa vastakohtien pari. Yhteistä on omakohtaisesti koetun luovan työn prosessien kuvaus. Emma Kantasen esikoisromaanissa ollaan kuvittamisen ja kuvataiteen parissa, kulttuuri-ikoni Pirkko Saision metafiktiivisessä kertomuskokoelmassa työstetään tekstuaalisia tarinoita.

Emma Kantanen: Nimi jolla kutsutaan öisin (2019, Gummerrus)

Autofiktiivisen romaanin minäkertoja on rekrytoitu Roviolta peligraafikoksi Pekingiin. Lukija hapuilee maahanmuuttajan mukana vaikeasti avautuvan kielen, yhteiskunnan, työkulttuurin ja salaisen lesboyhteisön sääntöjen sekamelskassa. Omasta kiinalaisesta nimestä alkaen arki pursuaa vierautta ja yllätyksiä, työelämä on lähes riistoa. Säännellyssä yhteiskunnassa myös lesbojen eli lalojen alakulttuuri osoittautuu tiukasti normitetuksi, länsimainen oletus yksilönvapaudesta johtaa siellä pahimpaan umpikujaan.

Pirkko Saisio: Epäröintejä. Tunnustuksia rakkaudesta, kirjoittamisesta ja esiintymisestä (2019, Siltala)

Kokoelman epäröinnit lähtevät liikkeelle metatekstuaalisesta tarinoinnista. Kirjoittaja kirjoittaa kirjoittamisesta, heittäytyy epäkirjailijaksikin jääden katsomaan sivusta saavatko hänen tarina-aihionsa ja henkilöhahmonsa kuljetettua itseään eteenpäin. Etäännytetyn kerronnan vieraannuttavaa vaikutusta voi kompensoida tulkitsemalla tehokeinon käytön kommentiksi uskottavan lesbisen narratiivin haasteista.

Jo ensimmäisessä tarinassa L-sana tutun latteassa kieltolauseessa avaa paikan kahden naisen kohtauksen kuningasrepliikille, eikä se jää pintaraapaisuksi teemaan. Lesbisen rakkauden kohdalla tapahtuvia väistöliikkeitä poimitaan lähempään tarkasteluun useammasta näkökulmasta. Teoksen kuumottavin kertomus on todellinen pieni helmi, Mummolaakso-Finlandian arvoinen kirjallinen viettely. Siinä konkretisoituu myös kirjan alun teesi todellisten tapahtumien ja kerronnan välisen rajan merkityksettömyydestä. Elämä on tarinaa ja tarinat luovat elämää.

Jäsenenä pysyt kuulolla Mummojen menoista

Jäsenmaksun maksamalla saat alennusta koko vuoden bileistä, teatterivierailujen lipuista, retkien osallistumismaksuista ja muista mieltäkohottavista tapahtumista. Ja jäsentiedotteen meilitse pdf:nä tai postitse kotiin.

Jäsenmaksut 2020:

  • perusjäsenmaksu 30 €
  • pienituloiset 20 €
  • kannatusjäsenmaksu 100 €

Ilmoita osoitteenmuutoksesta info@mummolaakso.fi.

Lue lisää!