Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille to 10.9. klo 17

 

Maikki Friberg -koti/sisäpiha, Bulevardi 11 A 1, 00120 Helsinki

Syksyn myötä poimimme karanteeniin jääneen lukupiiritapaamisen kirjat uudestaan kalenteriin. Sään salliessa kokoonnutaan sisäpihalla, viileämmällä säällä sisätiloissa turvaväleistä huolehtien Maikki Friberg -kodissa.

Ajatuksia ja oivalluksia pääsee jakamaan kahdesta tuoreesta umpilesbisestä kirjasta. Naissuhteet ja lesbinen sex appeal eivät kummassakaan jää rivien väleihin mutta tyylilajiltaan teokset edustavat ääripäitä. Tiina Tuppuraisen autofiktiivinen Kuvittelen sinut vierelleni (Karisto, 2020) paneutuu ajatuksella sekä lesbosuhteiden elämänkaareen että lesbo- & queer-yhteisöjen ajan henkeen 2000-luvun alun Helsingissä. Pseudonyymillä C.X.Blond julkaistu Jane Blond - Syntymä saa odottaa (Jane Blond -kustannus, 2020) kiistää kaikki yhteydet todellisuuteen. Lesboagenttien seikkailujen neljäs itsenäinen osa on rehellistä viihde-eskapismia, joka palvelee mainiosti lepakkotarinoihin huumoria, visioita ja maailmanvalloitusta kaipaavia lukijoita.

Kumpikaan kirja ei pokkuroi valtavirtalukijoita tavoitellen vaan on virkistävästi lahjomattoman lesbosentrinen. Suomalaisessa yhteisnäiskulttuurissa moisesta asenteellisuudesta ei helposti tule kiitosta, vaikka osoittaakin aitoa moninaisuuden vakavastiottamista ja edellyttää hyvää itsetuntoa. Jo siksikin vahva lukusuositus lukulepakolta!

Tilaa Jane Blond pokkarina Mummolaakson erikoishintaan 20€ ja nouda Maikki Friberg -kodista tai postipakettina +5€: info@mummolaakso.fi. Saatavilla myös kustantajalta ja kirjakaupoista.

Kysele tarvittaessa lainakappaleita fb-tapahtumassa.

Sherrykahvitanssit Bottalla la 12.9. klo 17-23 - PERUUTETTU

Bottan juhlasali 2. krs, Museokatu 10, 00100 Helsinki

Helsinki Priden uudessa aikataulussa 7.-13.9.2020 Mummolaakson päivätanssit ovat tutulla paikallaan viikon loppuhuipennuksena. Tanssia, tapaamisia, irrottelua, sherryä ym. virvokkeita .

Biisit tanssilattialle heittää DJ Hani, ensimmäistä kertaa mummiskemuissa! Omille bravuureille on tarjolla estradi ja myötäelävä yleisö Minniksen emännöimässä karaokessa 3. kerroksessa. Pidetään myös baari pystyssä ja ravintolahenkilökunta töissä haastavina aikoina.

Liput 10/15 €, alennus Mummolaakson ja Setan jäsenjärjestöjen jäsenkortilla. Bileet ovat kaikille naisille, ikäraja 18v.

Särsjärven leirikeskus
Hämeenlinnantie 357, 17500 Padasjoki

Lataa akut viikonloppuleirillä Padasjoen kirkonkylän lähettyvillä! Leirikeskuksessa on kaikkinensa 46 majoituspaikkaa ja isossa pääsalissa riittää tilaa seurusteluun, ruokailuun ja rupatteluun takkatulen äärellä.

Luonnon helmassa voi ulkoilla, sienestää, marjastaa, kalastaa ja soudella omaan tahtiin tai porukassa. Rantasaunassa on hyvät löylyt sekä uimalaituri viileitä vesiä pelkäämättömille. Hyvällä säällä voidaan keitellä nuotiopaikalla nokipannukahveja avec, paistella makkaroita ja mahdollisia kalansaaliita. Osallistua voi mölkkyyn, pingis-cupiin sekä sopivasti haastavien seurapelien joukkuekisoihin.

Majoitus on 2-3 hengen huoneissa riippuen osallistujamäärästä. Koirat ovat sallittuja. Pakkaa mukaan lakanat, pyyhe ja virvokkeet. Omat virvelit, pingismailat tms liikuntavarusteet voi myös tuoda mukana. Matkaa Helsingistä on 160 km ja Tampereelta n. 115 km.

Perjantai-illasta sunnuntaihin kestävän täysihoitoviikonlopun hinta on Mummolaakson jäsenille 100€ ja ei-jäsenille 150€. Sitovat ilmoittautumiset: info@mummolaakso.fi.