Mummot Karjalaan 28.8.-3.9.

Tas soipi Karjalan kantelleet ... Tule virkistymään Pohjois-Karjalan Kolin Kansallispuistoon Ukko-Kolin juurelle. Majoitumme upeassa järvimaisemassa isossa hirsimökissä. Patikoidaan, soudetaan, marjastetaan, saunotaan, uidaan ja nautitaan nuotiotulista ja samanhenkisestä seurasta. Turun Mummolaakso tarjoaa aamiaisen. Koirankin voi ottaa mukaan. Viikon hinta Turun Mummolaakson jäsenille 120€, muille 150€. Lisätiedot fb-ryhmästä Turun Mummolaakso ja turunmummot(at)gmail.com.

Some haltuun 6 tunnissa! la 23.9. klo 11-18

Pirkanmaan Seta, Kuninkaankatu 15, 33210 Tampere

Sosiaalinen media ei ole vielä luonteva osa joka mummon arkea. Monelle se on vieraannuttavaa mediahälyä tai yksityisyytensä suojaamiseen tottuneille avoimuudessaan arveluttavaa viestintää. Somella on kuitenkin kasvava rooli tiedonvälityksessä, yhteisöllisten verkostojen ylläpitämisessä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ilmiöstä sivuun jääminen luo sukupolvikuiluja ja sivullisuuden kokemuksia. Älä jää somen sivustakatsojaksi vaan tule työpajaan kuulemaan ja kokeilemaan miten pöhinään pääsee mukaan omilla ehdoillaan!

Mummolaakson lesbo- ja bi-teemaisen sosiaalisen median työpajan vetäjänä on kokenut tietotekniikan aikuiskouluttaja ja lesbosarjakuvataiteilijanakin tunnettu Annukka Leppänen. 6 tunnin työpajassa käydään läpi erilaisia sosiaalisen median kategorioita ja katsotaan lähemmin tärkeimpiä palveluja osallistujien tarpeen mukaan. Välissä tunnin lounastauko. Mukaan saa kirjalliset ohjeet palvelujen käytöstä. 

Osallistumismaksu vain 20€ Mummolaakson jäsenet / 25€ ei-jäsenet. Ilmoittaudu info@mummolaakso.fi ja maksa työpajamaksu Mummolaakson tilille. Työpajaan tarvitaan oma läppäri tai tabletti mukaan. Tampereen some-työpajan käytännön järjestelyistä vastaa Tampereen Mummolaakso-ryhmä,   tampereenmummolaakso@gmail.com.

Uusi Mummoryhmä vireillä Jyväskylään


Jyväskylän suunnalla on herännyt kiinnostusta mummolaaksotoiminnan käynnistämiseen. Jos olet kiinnostunut verkostoitumaan paikallisten vanhempien lesbojen ja bi-naisten kanssa, niin ota yhteyttä Ritvaan: ritvamikkonen2 (at) gmail.com.

Pride-festareita Suomessa 2017


Pohjois-Karjala Pride, Joensuu 16.-21.5.
Helsinki Pride 26.6.-2.7.
Kainuu Pride 7.-9.7.
Lahti Pride vk 32
Hanko Pride 18.-20.8.
Tornio-Haaparanta Border Pride 25.-28.8.
Turku Pride 21.-27.8.

__________________________

Kulttuuria kaikille -palvelun ja Setan yhteishankkeessa 2016-2017 tehdään näkyväksi LHBTIQ-vähemmistöjen historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerätään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta sekä lähestytään taidetta ja kulttuuria lhbtiq-näkökulmista. Mummolaakso edistää hanketta ja muistiedon keräystä omissa tapahtumissaan 2017.

Käy liittämässä SKS:n karttapohjaiseen Muistikko-verkkopalveluun omat sateenkaarevat muistorikkaat paikkasi.
SLS:n Minoritet i minoriteten -kyselyssä kerätään tietoa sateenkaarevista käsitteistä, kielen merkityksestä ja identiteeteistä. Voit vastata ruotsin lisäksi myös suomeksi tai englanniksi.
Werstas, SKS ja Työväen arkisto keräävät sateenkaarevia kuvia, asiakirjoja ja esineitä.

Ota muistelutyö tehtävälistallesi ja käy hakemassa inspiraatiota Mummolaakson muisteluvuoden tilaisuuksista!