Mökkeilyä Yläneen Kalikassa 6.-8.10.

Turun Mummolaakso kutsuu viikonlopun viettoon Pyhäjärven rannalle

Varsinais-Suomen suurimman järven, Pyhäjärven rannalla voi retkeillä, sienestää, saunoa ja viettää iltaa yhdessä. Syyspimeässä illassa parannetaan maailmaa ja poltetaan kynttilöitä vain yhdestä päästä. 

Viikonlopun hinta Turun Mummolaakson jäsenille 30€, muille 40€.
Tarkemmat tiedot saat ilmoittautumalla sähköpostilla turunmummot@gmail.com.

Some haltuun 6 tunnissa! Tampereella su 26.11. klo 11-18

Pirkanmaan Seta, Kuninkaankatu 15, 33210 Tampere

Sosiaalinen media ei ole vielä luonteva osa joka mummon arkea. Monelle se on vieraannuttavaa mediahälyä tai yksityisyytensä suojaamiseen tottuneille avoimuudessaan arveluttavaa viestintää. Somella on kuitenkin kasvava rooli tiedonvälityksessä, yhteisöllisten verkostojen ylläpitämisessä ja yhteiskunnallisessa keskustelussa. Ilmiöstä sivuun jääminen luo sukupolvikuiluja ja sivullisuuden kokemuksia. Älä jää somen sivustakatsojaksi vaan tule työpajaan kuulemaan ja kokeilemaan miten pöhinään pääsee mukaan omilla ehdoillaan!

Mummolaakson lesbo- ja bi-teemaisen sosiaalisen median työpajan vetäjänä on kokenut tietotekniikan aikuiskouluttaja ja lesbosarjakuvataiteilijanakin tunnettu Annukka Leppänen. 6 tunnin työpajassa käydään läpi erilaisia sosiaalisen median kategorioita ja katsotaan lähemmin tärkeimpiä palveluja osallistujien tarpeen mukaan. Välissä tunnin lounastauko. Mukaan saa kirjalliset ohjeet palvelujen käytöstä. 

Huom! Ajankohta siirretty sunnuntaille 26.11. Työpaja järjestetään jos ilmoittautuneita on 8 henkeä. Osallistumismaksu vain 20€ Mummolaakson jäsenet / 25€ ei-jäsenet.  Ilmoittaudu 28.9. mennessä info@mummolaakso.fi. Työpajaan tarvitaan oma läppäri tai tabletti mukaan. Tampereen some-työpajan käytännön järjestelyistä vastaa Tampereen Mummolaakso-ryhmä.

Työpajojen järjestämistä tukevat Kari Mattilan säätiö ja KSL.
 

Mummispikkujoulut Turussa 2.12.

Turun Työväentalo, Eerikinkatu 30. 3. krs

Turun Mummolaakson pikkujoulut vietetään perinteisesti ydinkeskustassa Työväentalolla. Paikka on varattu, mutta ohjelmaideoita kaivataan. Osallistu viihtyisän illan suunnitteluun ja toteutukseen, laita ehdotuksesi sähköpostilla turunmummot@gmail.comKulttuuria kaikille -palvelun ja Setan yhteishankkeessa 2016-2017 tehdään näkyväksi LHBTIQ-vähemmistöjen historiaa osana itsenäisen Suomen historiaa, kerätään uutta tietoa vähemmistöjen arjesta sekä lähestytään taidetta ja kulttuuria lhbtiq-näkökulmista. Mummolaakso edistää hanketta ja muistiedon keräystä omissa tapahtumissaan 2017.

Käy liittämässä SKS:n karttapohjaiseen Muistikko-verkkopalveluun omat sateenkaarevat muistorikkaat paikkasi.
SLS:n Minoritet i minoriteten -kyselyssä kerätään tietoa sateenkaarevista käsitteistä, kielen merkityksestä ja identiteeteistä. Voit vastata ruotsin lisäksi myös suomeksi tai englanniksi.
Werstas, SKS ja Työväen arkisto keräävät sateenkaarevia kuvia, asiakirjoja ja esineitä.

Ota muistelutyö tehtävälistallesi ja käy hakemassa inspiraatiota Mummolaakson muisteluvuoden tilaisuuksista!