Turun Mummolaakson pikkujoulut pe 26.11 klo 18-24

Ravintola Kåren, Hämeenkatu 22, 20500 Turku

Alkaako tuntua, että olisi jo aika nähdä pitkästä aikaa ihan livenä ja juhlistaa sitä?

Singahda kotikulmiltasi Turun Seudun Mummolaakson perjantaipikkujouluihin Kårenille! Tiedossa on mukavaa seuraa, iloista yhdessäoloa ja hyvää musiikkia.

Liput jäsenille 8€ ja muille 12€.

Mahdollisista muutoksista ja lisätiedoista kts. fb-ryhmä Turun Mummolaakso

Päiväkahvit urheilutarinoiden ja itsensä liikuttamisen merkeissä la 27.11. klo 12-14

 

Cafe Wäinö, Wäinö Aaltosen museo, Itäinen rantakatu 38, 20810 Turku

Mummolaakso ja Turun mummot kutsuvat keskustelemaan urheiluidolien ajankohtaisista avautumisista sekä omasta suhteesta ruumiinkulttuuriin.

Keskustelunavauksia teemaan löytyy esim. kahden avoimesti lesbona esiintyneen huippu-urheilijan ja julkkiksen omakohtaisista kertomuksista: Ulla-Maija Paavilaisen kirja nyrkkeilijä Elina Gustafssonin menestyksellisestä urheilu-urasta ja siviilielämästä Rohkeudella Elina Gustafsson ja USAlaisen jalkapallon megatähden Megan Rapinoen tarina itsestään ja aktivismistaan Yksi elämä (Emma Brockes ja Megan Rapinoe: One Life, suom. WSOY 2021).

Huippu-uran sarjakuvapiirtäjänä tehneen Alison Bechdelin kolmas sarjakuvaromaani The Secret to Superhuman Strength (Vintage, 2021) laventaa aihetta aktiiviliikkujan maailmaan. Bechdelille tuttuun tyyliin omista liikuntaharrastuksista liikkeelle lähtevät tragikoomiset muistelmat kietoutuvat yhteiskunnallis-historialliseksi ja filosofiseksi analyysiksi vahvuuden ja ylisuoriutumisen eetoksesta.

Mikä on oma urheilutarinasi ja identiteettisi liikunnassa lbt-naisena?

Kaarina-teatteri, Viipurintie 118, 20780 Kaarina

Tove Janssonin elämäkerrallisia aineksia sisältävään novellikokoelmaan Rent spel pohjautuva näytelmä kantaesitettiin Lahden Kaupunginteatterissa 2015 ja oli kiertueella Ruotsissa 2016. Nyt näytelmä on rantautunut Kaarinaan Mikko Rantasen ohjauksessa. Pipsa Longan näytelmäsovitus on rakkaustarina Marin ja Jonnan matkanteosta, ehtymättömästä uteliaisuudesta ja elämänilosta.

Esityksiä on 20.11. asti.

Wäinö Aaltosen museo, Itäinen rantakatu 38, 20810 Turku

Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta käsitellään laajalla kattauksella valokuva- ja videotaidetta, installaatioita, veistoksia ja ryijyjä. Mukana on 16 taiteilijan töitä. Osa lähestyy aihetta dokumentaarisesti ja osa omakohtaisemmin käsitellen tekijän henkilökohtaisia identiteettikysymyksiä.

Näyttely on avoinna 9.1.2022 asti.