Uutisarkistopoiminto:

Kirjallinen kahvi-ilta lukulepakoille 8.5.2018

 

Kahden eri maailman runoja: Lapin tuntureiden varjoista sekä yhdysvaltalaisen kansalaisliikehdinnän barrikaadilta.

Naisasialiitto Unionin Maikki Friberg -koti, Bulevardi 11 A 1, Helsinki

Runoja on lukulepakoiden ohjelmassa ollut harvemmin, joten paikkaamme tilannetta yhdellä uudella kotimaisella julkaisulla ja yhdellä englanninkielisellä sapfisella klassikolla. Molemmat teokset ovat selkokielisiä ja helposti lähestyttäviä. Saatavuus kirjastoista on olematon, joten tilaa saman tien verkosta tai kysy lainakappaleita fb-tapahtumassa.

Teija Kortelainen: Syntymätön poika. Mediapinta, 2017

Pohjoisen runoilijan elämänmakuisessa kokoelmassa sydänverellä kirjoittamisen kääntöpuolella kulkee verevä kevään hurmos ja kiima, siinä välissä rakkaus ja selviytyminen elämästä huumorilla tai taivaisiin kurkottamalla. (Adlibris 21,30)

The Complete Works of Pat Parker. Edited By Julie R. Enszer. Midsummer Night's Press & Sinister Wisdom, 2016

Afroamerikkalaisen lesbofeministisen runoilijan ja aktivistin Pat Parkerin (1944-1989) runojen ja proosatekstien kattava kokoomateos avaa näkymän 1970-80-lukujen 'intersektionaalisen' politiikan poetiikkaan. Parker ei ole eteerinen esteetikko vaan suorasanainen julistaja ja innostava agitaattori.

Laajasta Lambdalla palkitusta kokoelmasta lukupiirissä keskitytään erityisesti osioihin Being Gay ja Love Poems, proosateksteistä Funny, Gay Parenting Or, Look out Anita sekä The 1987 March on Washington: The Morning Rally. (Adlibris 19,20. E-kirjana www.smashwords.com $14.95)

Arvostelu: Lambda Literary
Youtube: 'Where Will You Be', 1979 National March On Washington for LGBTQ Rights.