Uutisarkistopoiminto:

Tribadien (t)yöt ja päivät -näytelmävierailu Tampereella la 29.10.2022

 

Tukkateatteri vie aikamatkalle kotimaiseen lesbokulttuuriin.

Tukkateatteri, Laukontori 12, 33200 Tampere

Vuoden harrastajateatteri, tamperelainen Tukkateatteri, tuo lokakuussa ensi-iltaan kotimaista lesbistä näytelmägenreä uudistavan "perisuomalaisen lesbosadun". Tribadien (t)yöt ja päivät yhdistää kotimaisia lesbohistoriallisia täkyjä fantasialla tehostettuun tarinaan.

On vuosi 2003. Tribadien yöt ja päivät -lesbokulttuuriviikko on juuri alkamassa Helsingin Kalliossa. Kiireen keskelle saapuu Satu, joka haluaisi kovasti kuulua porukkaan ja löytää paikkansa lesboyhteisössä. Alku on takkuinen, mutta pian Satu saa apua yllättävältä taholta, kun Wivi Lönn ilmestyy paikalle ja saa houkuteltua Sadun mukaansa aikamatkalle liki sadan vuoden taakse.

Ja juuri kun Satu on monen mutkan kautta palannut takaisin 2000-luvulle, aineellistuu lesbokotinäyttelyn keskeltä Mirkka Rekola ja taas mennään – tällä kertaa 1950-luvulle. Vaan mitä Satu kokee ja näkee näillä matkoillaan ja onnistuuko hän palaamaan (tai haluaako edes) vielä takaisin 2000-luvulle?

Lesbokulttuuriaktivismi on tuttua käsikirjoittaja-ohjaaja Terhi Tuomiselle. Hän halusi kirjoittaa näytelmän, jossa lesboille kaikki on mahdollista ja jossa liidellään tähtipölyssä keijunsiivin läpi vuosikymmenten.

Mummolaakson ryhmäliput ovat lauantain iltapäivänäytökseen, jolloin Tampereelle ja takaisin ehtii kauempaakin. Suunnitelmissa myös omakustanteinen ruokailu esityksen jälkeen, paikasta lisätiedot piakkoin.

Liput 13€ Mummolaakson jäseniltä ja 18€ muilta. Sitova ilmoittautuminen sekä maksu Mummolaakson tilille 17.10. mennessä: info@mummolaakso.fi ja FI16 6601 0001 1859 82.

Näytelmän muut esitykset ajalla 15.10.-25.11.

Tukkateatteri facebookissa